KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO (DAWNIEJ PIZZERIA SOLARE) 01.02.2018
Właściciele Pizzerii Solare w Białej Podlaskiej jest Radek. Otwierając Pizzerię Solare spełniał swoje marzenie o prawdziwej pizzerii, chociaż szczerze przyznaje, że nigdy nie był we Włoszech. Sam zadbał o wystrój, menu, a co najważniejsze - o prawdziwy piec opalany drewnem, który projektował i budował osobiście.
W opinii Radka, pizza wyrabiana w jego restauracji jest naprawdę dobra, niestety brakuje pomysłów na promocję lokalu. Na domiar złego, w Białej Podlaskiej jest ogromna konkurencja, a miejsc, w których można zjeść pizzę jest naprawdę mnóstwo. Wszystkie oferują również dowóz do klienta. Radek przyznaje, że brak zapału i kreatywności został wywołany bardzo małą liczbą gości. Właściciel stracił ochotę, by wymyślać nowe dania, które mogłyby wyróżnić lokal na tle konkurencji.
Pizzeria Solare w menu ma niezmienne - poza samą pizzą, te same potrawy, czyli grzanki, makarony. Nic oryginalnego. Magda, która jest kucharką i prawą ręką Radka, widzi, że szef się wypalił i brakuje mu chęci do walki o upadającą pizzerię. Co gorsza, szef często zmienia swoje decyzje, przez co pracownicy mają trudności z odgadnięciem jego intencji. Radek uczciwie przyznaje, że podwładni mogą czuć się zdezorientowani i zdaje sobie sprawę, że nie potrafią czytać w jego myślach. Zespół czuje jednak, że ich szef ma do nich pretensje o brak gości.
W tak napiętej atmosferze trudno o zapał do pracy i pomysły na poprawę sytuacji. Co zrobić, by zachęcić gości do jadania w Pizzerii Solare? Czy Magda Gessler będzie potrafiła zdeklasować konkurencję i czy Radek da się przekonać do Kuchennych Rewolucji w Pizzerii Solare?
LA CASA DEL POLACCO PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH 01.02.2018 - ZMIANY
Upadek La Casa Del Polacco czyli Pizzerii Solare był ogromny. Smród, bałagan, kurz i - co najgorsze - zepsute jedzenie.
- Ty byś ludzi zatruł! - Magda Gessler nie wierzyła własnym oczom. Nieświeży kurczak, szynka najgorszego gatunku, sina kapusta, stara cebula…
Magda Gessler zaproponowała zmianę nazwy z Pizzerii Solare na La Casa Del Polacco. W lokalu miała być serwowana kuchnia polsko-włoska. Pizza pozostanie w menu, ale dojść miały też placki ziemniaczane. Pizzeria Solare prócz zmiany nazwy na La Casa Del Polacco zyskała nowy wystrój oraz kartę dań.
Niestety, podczas ponownej wizyty Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji okazało się, że w La Casa Del Polacco zaszły ogromne zmiany. Pojawili się nowi pracownicy, którzy nie brali udziału w Kuchennych Rewolucjach, a o daniach wprowadzonych przez Gessler jedynie słyszeli.
Finał Kuchennych Rewolucji w La Casa Del Polacco, czyli dawnej Pizzerii Solare był zaskakujący. - Nie ma smaku, nie ma zapachu. Nie ma po co tu przyjść. Zapraszam państwa w inne miejsce. Ta restauracja nie zdała egzaminu - powiedziała Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]
KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - MENU
Pizza z kiełbasą - 20 zł (sos pomidorowy, kiełbasa zwyczajna, ogórek kiszony)
Pizza z karkówką - 20 zł (sos pomidorowy, karczek wypiekany, mozzarella, pomidor cherry)
Pizza z kaszanką - 17 zł (sos pomidorowy, kaszanka, cebulka, jabłko)
Pizza Margherita - 15 zł (sos pomidorowy, zioła, mozzarella)
Placki ziemniaczane z pieca - 15 zł
Jabłka nadziewane kaszanką - 7 zł
Burak z pieca z serem korycińskim i owocowym sosem balsamicznym - 15 zł
deser lodowy - 8 zł
KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - OPINIE
- Jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dobre ceny. Minus za: skorupki orzeszków w sałatce (klient zęby może połamać), czas oczekiwania (dłużej czekałam na sałatkę z szynką parmeńską niż mój chłopak na pizzę), obsługa troszkę zakręcona ale bardzo miła, zapomniała o podaniu rachunku - Jagoda.
- Promowana babka ziemniaczana hmm... jadłem o wiele lepsze i ciepłe w środku. Ta była po prostu zimna. Placki ziemniaczane spalone i ociekały tłuszczem. Plus za wodę na każdym stole i smalec całkiem dobry. A i kolejność przenoszenia dań porażka. Jeśli ktoś zamawia zupę plus drugie, to raczej nie przynosi się drugiego dania razem z zupą - Adaś.
- Było pysznie. Jadłam spaghetti z krewetkami - krewetki chrupiące, sos wyborny, makaron al dente. Pizza ze smacznymi dodatkami, ciasto puszyste i chrupiące. Jabłko zapiekane z ricottą również smaczne. Wielki plus za duży wybór regionalnych piw - Kasia.
- Byłem na pizzy z karkówką. Kompletna porażka. Jeden kawałek całkowicie bez mięsa, samo ciasto w dodatku przypalone. Smalec z ogórem co podają na początku za free nawet ujdzie - Bartek
Tłusty Czwartek 2018 - informacje, porady, zdjęcia
Ile kalorii ma pączek, a ile faworek?
Tłusty czwartek 2018. Skąd wzięła się tradycja?
Tłusty czwartek 2018. Kiedy wypada?
Tłusty czwartek 2018. Co to jest za święto?
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN