https://pomorska.pl
reklama

La Casa Del Polacco po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler [OPINIE, MENU - 1.02.2018]

mw-g
Niegdyś PIZZERIE SOLARE, a dziś LA CASA DEL POLACCO - taką nazwę nosi restauracja w Białej Podlaskiej po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Kuchenne Rewolucje tym razem zawitały w La Casa del Polacco, dawniej Pizzerii Solare w Białej Podlaskiej. Czy Magda Gessler odmieni La Casa del Polacco czyli dawną Pizzerię Solare w Białej Podlaskiej? Jak poszły Kuchenne Rewolucje w La Casa del Polacco? Sprawdźcie.
Niegdyś PIZZERIE SOLARE, a dziś LA CASA DEL POLACCO - taką nazwę nosi restauracja w Białej Podlaskiej po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Kuchenne Rewolucje tym razem zawitały w La Casa del Polacco, dawniej Pizzerii Solare w Białej Podlaskiej. Czy Magda Gessler odmieni La Casa del Polacco czyli dawną Pizzerię Solare w Białej Podlaskiej? Jak poszły Kuchenne Rewolucje w La Casa del Polacco? Sprawdźcie. Kuchenne Rewolucje TVN
Niegdyś PIZZERIE SOLARE, a dziś LA CASA DEL POLACCO - taką nazwę nosi restauracja w Białej Podlaskiej po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Kuchenne Rewolucje tym razem zawitały w La Casa del Polacco, dawniej Pizzerii Solare w Białej Podlaskiej. Czy Magda Gessler odmieni La Casa del Polacco czyli dawną Pizzerię Solare w Białej Podlaskiej? Jak poszły Kuchenne Rewolucje w La Casa del Polacco? Sprawdźcie.

KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO (DAWNIEJ PIZZERIA SOLARE) 01.02.2018

Właściciele Pizzerii Solare w Białej Podlaskiej jest Radek. Otwierając Pizzerię Solare spełniał swoje marzenie o prawdziwej pizzerii, chociaż szczerze przyznaje, że nigdy nie był we Włoszech. Sam zadbał o wystrój, menu, a co najważniejsze - o prawdziwy piec opalany drewnem, który projektował i budował osobiście.

W opinii Radka, pizza wyrabiana w jego restauracji jest naprawdę dobra, niestety brakuje pomysłów na promocję lokalu. Na domiar złego, w Białej Podlaskiej jest ogromna konkurencja, a miejsc, w których można zjeść pizzę jest naprawdę mnóstwo. Wszystkie oferują również dowóz do klienta. Radek przyznaje, że brak zapału i kreatywności został wywołany bardzo małą liczbą gości. Właściciel stracił ochotę, by wymyślać nowe dania, które mogłyby wyróżnić lokal na tle konkurencji.

Pizzeria Solare w menu ma niezmienne - poza samą pizzą, te same potrawy, czyli grzanki, makarony. Nic oryginalnego. Magda, która jest kucharką i prawą ręką Radka, widzi, że szef się wypalił i brakuje mu chęci do walki o upadającą pizzerię. Co gorsza, szef często zmienia swoje decyzje, przez co pracownicy mają trudności z odgadnięciem jego intencji. Radek uczciwie przyznaje, że podwładni mogą czuć się zdezorientowani i zdaje sobie sprawę, że nie potrafią czytać w jego myślach. Zespół czuje jednak, że ich szef ma do nich pretensje o brak gości.

W tak napiętej atmosferze trudno o zapał do pracy i pomysły na poprawę sytuacji. Co zrobić, by zachęcić gości do jadania w Pizzerii Solare? Czy Magda Gessler będzie potrafiła zdeklasować konkurencję i czy Radek da się przekonać do Kuchennych Rewolucji w Pizzerii Solare?

LA CASA DEL POLACCO PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH 01.02.2018 - ZMIANY

Upadek La Casa Del Polacco czyli Pizzerii Solare był ogromny. Smród, bałagan, kurz i - co najgorsze - zepsute jedzenie.

- Ty byś ludzi zatruł! - Magda Gessler nie wierzyła własnym oczom. Nieświeży kurczak, szynka najgorszego gatunku, sina kapusta, stara cebula…

Magda Gessler zaproponowała zmianę nazwy z Pizzerii Solare na La Casa Del Polacco. W lokalu miała być serwowana kuchnia polsko-włoska. Pizza pozostanie w menu, ale dojść miały też placki ziemniaczane. Pizzeria Solare prócz zmiany nazwy na La Casa Del Polacco zyskała nowy wystrój oraz kartę dań.

Niestety, podczas ponownej wizyty Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji okazało się, że w La Casa Del Polacco zaszły ogromne zmiany. Pojawili się nowi pracownicy, którzy nie brali udziału w Kuchennych Rewolucjach, a o daniach wprowadzonych przez Gessler jedynie słyszeli.

Finał Kuchennych Rewolucji w La Casa Del Polacco, czyli dawnej Pizzerii Solare był zaskakujący. - Nie ma smaku, nie ma zapachu. Nie ma po co tu przyjść. Zapraszam państwa w inne miejsce. Ta restauracja nie zdała egzaminu - powiedziała Magda Gessler.

Ostatnio mogliśmy obejrzeć kolejne odcinku Kuchennych Rewolucji. Między innymi spod Grudziądza. Wkrótce kolejna emisja odcinka z Torunia.

Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]

KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - MENU

Pizza z kiełbasą - 20 zł (sos pomidorowy, kiełbasa zwyczajna, ogórek kiszony)
Pizza z karkówką - 20 zł (sos pomidorowy, karczek wypiekany, mozzarella, pomidor cherry)
Pizza z kaszanką - 17 zł (sos pomidorowy, kaszanka, cebulka, jabłko)
Pizza Margherita - 15 zł (sos pomidorowy, zioła, mozzarella)
Placki ziemniaczane z pieca - 15 zł
Jabłka nadziewane kaszanką - 7 zł
Burak z pieca z serem korycińskim i owocowym sosem balsamicznym - 15 zł
deser lodowy - 8 zł

KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - OPINIE

- Jedzenie bardzo smaczne, duże porcje, dobre ceny. Minus za: skorupki orzeszków w sałatce (klient zęby może połamać), czas oczekiwania (dłużej czekałam na sałatkę z szynką parmeńską niż mój chłopak na pizzę), obsługa troszkę zakręcona ale bardzo miła, zapomniała o podaniu rachunku - Jagoda.
- Promowana babka ziemniaczana hmm... jadłem o wiele lepsze i ciepłe w środku. Ta była po prostu zimna. Placki ziemniaczane spalone i ociekały tłuszczem. Plus za wodę na każdym stole i smalec całkiem dobry. A i kolejność przenoszenia dań porażka. Jeśli ktoś zamawia zupę plus drugie, to raczej nie przynosi się drugiego dania razem z zupą - Adaś.
- Było pysznie. Jadłam spaghetti z krewetkami - krewetki chrupiące, sos wyborny, makaron al dente. Pizza ze smacznymi dodatkami, ciasto puszyste i chrupiące. Jabłko zapiekane z ricottą również smaczne. Wielki plus za duży wybór regionalnych piw - Kasia.
- Byłem na pizzy z karkówką. Kompletna porażka. Jeden kawałek całkowicie bez mięsa, samo ciasto w dodatku przypalone. Smalec z ogórem co podają na początku za free nawet ujdzie - Bartek

Tłusty Czwartek 2018 - informacje, porady, zdjęcia
Ile kalorii ma pączek, a ile faworek?

Tłusty czwartek 2018. Skąd wzięła się tradycja?

Tłusty czwartek 2018. Kiedy wypada?

Tłusty czwartek 2018. Co to jest za święto?

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii

Źródło:
TVN

Wybrane dla Ciebie

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Czerwcowa waloryzacja emerytur - jest nowy wskaźnik. Tak urosną świadczenia od lipca

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska