1 z 22
Przewijaj galerię w dół

fot. archiwum Polska Press
Produkty zanieczyszczone pestycydami mogą być szkodliwe dla zdrowia.
Które warzywa i owoce są najbardziej toksyczne? Oto ranking EWG - lista najbardziej toksycznych warzyw i owoców dostępnych w sklepach. Szczegóły na kolejnych slajdach.
2 z 22

fot. archiwum Polska Press
Truskawki: Często zawierają wiele różnych pestycydów, dlatego warto wybierać te ekologiczne lub dokładnie je myć przed spożyciem.
3 z 22

fot. archiwum Polska Press
Szpinak: Popularny, ale także często zanieczyszczony pestycydami. Lepiej sięgać po ekologiczne lub dokładnie go czyścić przed spożyciem.
4 z 22

fot. archiwum Polska Press
Jarmuż: Choć bogaty w składniki odżywcze, może być obarczony pestycydami, dlatego warto go dokładnie myć.