Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler znów w Inowrocławiu. Sprawdzian w Penelopie

Agnieszka Chrząszcz, [email protected], tel. 52 357 22 33
Właściciel Penelopy Tomasz Dybalski dziękuje Magdzie Gessler za pomoc i rady
Właściciel Penelopy Tomasz Dybalski dziękuje Magdzie Gessler za pomoc i rady Nadesłane
Magda Gessler Ponownie przyjechała do Inowrocławia, by sprawdzić, jakie postępy poczyniono w restauracji Penelopa.

Gdy 6 tygodni temu ekipa "Kuchennych Rewolucji" przyjechała do Inowrocławia, prowadząca program zakasała rękawy. Stała się szefem restauracji. Obserwowała i analizowała sytuację, rozwiązywała problemy. Mówiła wprost, co jest nie w porządku. Nie było miejsca na delikatne uwagi.

Magda Gessler mieszała w inowrocławskich garach

Wielki sprawdzian

Teraz wróciła, by zobaczyć jakie poczyniono postępy. Pojawiło się nowe logo. Zmiany nastąpiły również w menu (dodano między innymi koktajl z krewetek autorstwa Magdy Gessler, usunięto pozycje, które słabo się sprzedawały). W wyglądzie nastąpiły kosmetyczne zmiany.

Pani Magda obejrzała restauracje. Zwracała uwagę czy nadal są detale, która sama wprowadziła. Z wyborem stolika było już gorzej. Usiadła przy jedynym wolnym stoliku na dole i zaczęła zamawiać. Na pierwszy ogień carpaccio wołowe, następnie makaron ze szpinakiem, stek z polędwicy na gorącym kamieniu oraz pizza. Na deser skosztowała tiramissu, które Penelopa robi według specjalnych wskazówek pani Magdy. Była zadowolona.

Stwierdziła, że na jej kulinarnej mapie jest kolejna restauracja z pysznymi daniami, którą warto odwiedzić. - Głównie chodziło o stworzenie klimatu ciepłej, prawdziwej włoskiej restauracji - mówi Magda Gessler.

Są efekty

- Bardzo denerwowaliśmy się. Gdy przyjechała, w restauracji był bardzo duży ruch. Od wizyty Magdy Gessler nieustannie mamy dużo gości. Praktycznie w wieczorne weekendy stoliki są wyłącznie na rezerwacje. W pierwszej kolejności te na górze - potwierdza nam personel.

- Jako restauracja jesteśmy zadowoleni z przebiegu wizyty. Przede wszystkim dostaliśmy pochwałę za konsekwencje we wprowadzaniu zmian, dążenia do tego, aby nasze menu było zestawieniem kwintesencji włoskiej kuchni - potwierdza Michał Scheffler, manager restauracji.

- Całe te 6 tygodni ciężkiej pracy odniosło zamierzony skutek i zaczyna przynosić wymierne efekty. Program był nam potrzebny. Nie mam zamiaru tego ukrywać. Idziemy w dobrym kierunku, zmiany w karcie sprawdzają się - podsumowuje manager.

Jesienią w telewizji

Zakończyły się "Kuchenne Rewolucje" w Penelopie, jednak Tomasz Dybalski jak i manager Michał Scheffler mogą liczyć w dalszym ciągu na rady Magdy Gessler.

- W każdej chwili służę radą i pomocą - przypomniała Magda, po czym odjechała na Mazury pomagać kolejnej restauracji.

Odcinek "Kuchennych Rewolucji" z Inowrocławia będziemy mogli obejrzeć w jesiennej ramówce TVN.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska