Gdy 6 tygodni temu ekipa "Kuchennych Rewolucji" przyjechała do Inowrocławia, prowadząca program zakasała rękawy. Stała się szefem restauracji. Obserwowała i analizowała sytuację, rozwiązywała problemy. Mówiła wprost, co jest nie w porządku. Nie było miejsca na delikatne uwagi.
Wielki sprawdzian
Teraz wróciła, by zobaczyć jakie poczyniono postępy. Pojawiło się nowe logo. Zmiany nastąpiły również w menu (dodano między innymi koktajl z krewetek autorstwa Magdy Gessler, usunięto pozycje, które słabo się sprzedawały). W wyglądzie nastąpiły kosmetyczne zmiany.
Pani Magda obejrzała restauracje. Zwracała uwagę czy nadal są detale, która sama wprowadziła. Z wyborem stolika było już gorzej. Usiadła przy jedynym wolnym stoliku na dole i zaczęła zamawiać. Na pierwszy ogień carpaccio wołowe, następnie makaron ze szpinakiem, stek z polędwicy na gorącym kamieniu oraz pizza. Na deser skosztowała tiramissu, które Penelopa robi według specjalnych wskazówek pani Magdy. Była zadowolona.
Stwierdziła, że na jej kulinarnej mapie jest kolejna restauracja z pysznymi daniami, którą warto odwiedzić. - Głównie chodziło o stworzenie klimatu ciepłej, prawdziwej włoskiej restauracji - mówi Magda Gessler.
Są efekty
- Bardzo denerwowaliśmy się. Gdy przyjechała, w restauracji był bardzo duży ruch. Od wizyty Magdy Gessler nieustannie mamy dużo gości. Praktycznie w wieczorne weekendy stoliki są wyłącznie na rezerwacje. W pierwszej kolejności te na górze - potwierdza nam personel.
- Jako restauracja jesteśmy zadowoleni z przebiegu wizyty. Przede wszystkim dostaliśmy pochwałę za konsekwencje we wprowadzaniu zmian, dążenia do tego, aby nasze menu było zestawieniem kwintesencji włoskiej kuchni - potwierdza Michał Scheffler, manager restauracji.
- Całe te 6 tygodni ciężkiej pracy odniosło zamierzony skutek i zaczyna przynosić wymierne efekty. Program był nam potrzebny. Nie mam zamiaru tego ukrywać. Idziemy w dobrym kierunku, zmiany w karcie sprawdzają się - podsumowuje manager.
Jesienią w telewizji
Zakończyły się "Kuchenne Rewolucje" w Penelopie, jednak Tomasz Dybalski jak i manager Michał Scheffler mogą liczyć w dalszym ciągu na rady Magdy Gessler.
- W każdej chwili służę radą i pomocą - przypomniała Magda, po czym odjechała na Mazury pomagać kolejnej restauracji.
Odcinek "Kuchennych Rewolucji" z Inowrocławia będziemy mogli obejrzeć w jesiennej ramówce TVN.