1 z 6
Przewijaj galerię w dół
Jak nieoficjalnie się dowiedzieliśmy, Magda Gessler...

Jak nieoficjalnie się dowiedzieliśmy, Magda Gessler przyjedzie do Torunia 16 stycznia, by sprawdzić efekt kuchennej rewolucji.

Czy lokal zda test "Kuchennych rewolucji". Prowadzący go młody przedsiębiorca Norbert Gackowski wierzy, że tak. Podobna nadzieję ma Natalia Michajłowa, szefowa tutejszej kuchni, pochodząca z Odessy. "List z Kaukazu" przeszedł w listopadzie sporą metamorfozę, nie tylko wizerunkową.

2 z 6
-Najpierw nie nadążałem z odbieraniem telefonów. Około 250...

-Najpierw nie nadążałem z odbieraniem telefonów. Około 250 osób, jak policzyłem, dzwoniło w ostatnich dwóch tygodniach z pytaniami o nasze potrawy, a także dopytując o przebieg wizyty Magdy Gessler w lokalu. Większość z tych osób zainteresowała się nami pierwszy raz, wskutek promocji zdobytej za sprawą udziału w programie - opowiadał nam Norbert Gackowski.

3 z 6
Zainteresowanie nowych klientów oraz ciekawość zmian u tych...

Zainteresowanie nowych klientów oraz ciekawość zmian u tych stałych ma już swoje wymierne efekty. Policzalne! W dobie pandemicznych obostrzeń w gastronomii to bardzo cenne. -Liczba zamówień wzrosła nam już 3-krotnie. Wcześniej mieliśmy w dni weekendowe średnio po 10 zamówień, a teraz po 30-35. W dni powszednie natomiast tych zamówień mamy teraz po 15, a mieliśmy... zero lub kilka - zdradza młody restaurator.

4 z 6
Pomysłem Magdy Gessler natychmiast wprowadzonym w życie są...

Pomysłem Magdy Gessler natychmiast wprowadzonym w życie są weki z popisowymi daniami "Listu z Kaukazu". Zamówić można np. barszcz ormiański z wkładką warzywną (15 zł za 500 ml), pikantną zupę charcho z baraniną według przepisu Magdy Gessler (22 zł za 500 ml), gulasz barani też według przepisu gwiazdy (30 zł), adżaspandali warzywne, pikantne lub delikatne (20 zł).

Oczywiście, klienci wciąż zamawiają "klasyki", czyli chaczapuri oraz chinkali. Po "Kuchennych rewolucjach" są jeszcze lepsze, podrasowane dzięki radom znanej restauratorki. W grudniu lokal oferował świąteczny catering, przygotowany w alternatywnej do tradycyjnej, polskiej wersji. Propozycje były oryginalne, a ceny naprawdę przystępne. Serwowano na wynos np. roladki szpinakowe z łososiem, pieczona papryka z fetą i papryczkami chili, wschodnie zakuski z pomidorami i mozarellę, śledzie, bakłażany z dodatkami, chinkali i pieliemieni w wersjach jarskich, ale i z baraniną lub jagnięciną.

Pozostało jeszcze 1 zdjęcie.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Enea Bydgoszcz Triathlon Pod Dachem - finałowa edycja sezonu 2024/25. Mamy zdjęcia

Enea Bydgoszcz Triathlon Pod Dachem - finałowa edycja sezonu 2024/25. Mamy zdjęcia

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Parkrun Toruń 457. Chmury nie przestraszyły biegaczy - zobaczcie zdjęcia!

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Zobacz również

Enea Bydgoszcz Triathlon Pod Dachem - finałowa edycja sezonu 2024/25. Mamy zdjęcia

Enea Bydgoszcz Triathlon Pod Dachem - finałowa edycja sezonu 2024/25. Mamy zdjęcia

Aura nie wystraszyła amatorów aktywnego wypoczynku. Mamy zdjęcia z Parkrun Bydgoszcz

Aura nie wystraszyła amatorów aktywnego wypoczynku. Mamy zdjęcia z Parkrun Bydgoszcz