1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Przygotowanie domowego majonezu nie jest trudne. Wystarczy...
fot. 123rf/nitob1991

Przygotowanie domowego majonezu nie jest trudne. Wystarczy kilka składników i blender (opcjonalnie trzepaczka).

2 z 7
Na co dzień serwujemy majonez do kanapek, past lub jajek na...
fot. KGW w Duczkach

Majonez nie tylko w święta

Na co dzień serwujemy majonez do kanapek, past lub jajek na twardo. W święta staje się łącznikiem wielu sałatek i dodatkiem do mięs/wędlin.

3 z 7
Bazą są jajka, niektórzy dodają całe, niektórzy tylko...
fot. 123rf/volff

Jak powstaje majonez?

Bazą są jajka, niektórzy dodają całe, niektórzy tylko żółtka. Ubijanie ich z innymi składnikami tworzy pianę, która gęstnieje i znana jest pod nazwą majonezu.

4 z 7
Na smak majonezu wpływają dodatki, można użyć musztardy lub...
fot. 123rf/zoeytoya

Nie tylko jajka

Na smak majonezu wpływają dodatki, można użyć musztardy lub octu.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak było na III Rajdzie Rowerowym "Szlakiem Toruńskich Murali".  Zobaczcie zdjęcia

Tak było na III Rajdzie Rowerowym "Szlakiem Toruńskich Murali". Zobaczcie zdjęcia

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Zobacz również

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Nie takiego meczu oczekiwali fani Astorii Bydgoszcz. Tak kibicowaliście koszykarzom!

Rozsyp to koło cebuli. Ten nawóz sprawi, że cebul będzie mnóstwo na grządkach!

Rozsyp to koło cebuli. Ten nawóz sprawi, że cebul będzie mnóstwo na grządkach!