Przebojowa Basia przez wiele lat pracowała w dużej korporacji, jednak pewnego dni postanowiła wszystko zmienić. Rzuciła pracę, wzięła kredyt i stała się właścicielką restauracji „Malinówka”. Zawsze marzyła o tym, żeby smacznie gościć tłumy ludzi. Niestety rzeczywistość okazała się inna. Mimo idealnej lokalizacji – nieopodal skoczni im. Adama Małysza w Wiśle Malince – tłumów u Basi nie ma.
Restauracja "Malinówka" znajduje się na trasie z Wisły do Szczyrku. Choć menu Magdy Gessler to wariacje na temat pstrąga, miłośnicy innych dań, też znajdą tu coś dla siebie.
Malinówka w Wiśle przeszła Kuchenne Rewolucje [OPINIE, ZMIANY]
- Pstrąg pieczony na maśle klarowanym z orzechami laskowymi, puree i borowikami – 39 zł
- Pstrąg po baskijsku w zaprawie z białego, hiszpańskiego wina – 26 zł
- Pstrąg wędzony na ciepło z sosem tatarskim i chrzanowym40 zł
- Kassler Magdy Gessler z sosem chrzanowym, kapustą zasmażaną i ziemniakami - 30 zł
- Pstrąg po baskijsku (na zimno) z ziemniakami opiekanymi - 30 zł
- Kanapeczki z masłem chrzanowym i wędzonym pstrągiem – 14 zł
Malinówka w Wiśle przeszła Kuchenne Rewolucje [OPINIE, ZMIANY]
"Wystrój dosyć prosty, ale za to jedzenie bardzo dobre i niezbyt drogie. Mimo sporego ruchu krótki czas oczekiwania na zamówione dania. Dodatkowo możliwość wzięcia jedzenia na wynos - np zupy w litrowym słoiku :) Obsługa miła i pomocna. I do tego lokal nieco na uboczu od Wisły, więc łatwiej o miejsce. Polecam!" - Krzysztof
"Polecam. Pomimo 20 minut spędzonych w poczekalni, to było warto. Bardzo smaczne!, Kassler Magdy Gessler + tarta malinowo-orzechowa. Krótki czas oczekiwania, miła obsługa. Nie dam 5 gwiazdek tylko dlatego, ze uważam iż było zbyt mało." - Marcin
"Piękne wnętrze z cudnymi koronkowymi serwetkami w ramkach, świetne rozwiązanie z miejscem dla gości oczekujących na stolik. Pierogi i ryba pyszne, wszystko ładnie i sprawnie podane, rewelacyjna obsługa. Przestronny parking. Najlepsze miejsce na rodzinny obiad w okolicy Szczyrk-Wisła." - Ewa
"Pyszny smażony na maśle klarowanym pstrąg. Do tego orzechy, puree i aromatyczny sos z borowików. Wszystko to podane w ciepłym i nawiązujący do miejscowej tradycji koronek wystroju. Restauracja raczej nie serwuje innych dań niż te z pstrąga ale to nic nie szkodzi bo pstrągi tutaj są wyśmienite!!" - Karol
"Obsługa bardzo miła , świetny pomysł z poczekalnią. Ceny są na poziomie przeciętnym , jakoś posiłków zadowala, jeśli o mnie chodzi zupki mogłyby być podawane trochę w większej porcji." Andrzej
"Zawiodłam się. Myślałam że po kuchennych rewolucjach zjem coś pysznego a tu nic ciekawego zamówiłam pstrąga , wiadomo trzeba uważać na ości a tam ciemno, niby miało być przytulnie. Szału nie ma" - Monika
Odcinek można zobaczyć na player.pl tutaj
Mężczyźni o tym imieniu częściej zdradzają [lista]
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news