2 z 12
Poprzednie
Następne
MISTRZOWIE SMAKU Prezentujemy liderów plebiscytu w poszczególnych kategoriach [GALERIA]
Tomasz Jopek, Bar Horacy, Bydgoszcz
Kategoria: Kucharz Roku
Zawód kucharza wybrał już za czasów szkolnych i to od tamtego czasu gotowanie jest jego pasją. - Pierwsze kroki w tym zawodzie postawiłem w technikum gastronomicznym, a później na praktykach zawodowych. Po skończonej szkole od razu zacząłem pracę w zawodzie - wspomina początki pan Tomasz. Za najtrudniejsze w swoim zawodzie uważa pracę pod presją czasu oraz sprawienie, aby klient wyszedł z lokalu zadowolony. Z pracy w gastronomii jednak nigdy by nie zrezygnował. - Wszystkim osobą zaczynającym przygodę w gastronomii mogę doradzić, aby nie zamykały się na jeden rodzaj kuchni, były kreatywne i pewne swoich umiejętności – mówi i dodaje, że chciałby kontynuować pracę w gastronomii i dalej rozwijać swoje umiejętności.