Mole spożywcze. Zobacz, jak pozbyć się ich z kuchni. To sprawdzone sposoby [lista]
Jak rozpoznać mole spożywcze?
Chcesz wiedzieć, czy w twojej kuchni zalęgły się mole spożywcze? Jeśli w opakowaniach z produktami suchymi znajdujesz cienkie niteczki (podobne do pajęczej sieci), a z szafek wylatują niewielkie, beżowo-brązowe owady przypominające małe ćmy, to niestety znak, że pojawiły się mole spożywcze. Dla pewności możesz jeszcze zastosować jedną z dostępnych na rynku pułapek w formie lepów. Wystarczy przymocować ją na wewnętrznej stronie szafki i już następnego dnia (a czasami już po kilku godzinach) przykleją się do niej mole.
Jeśli zauważysz w swojej kuchni mole spożywcze, trzeba jak najszybciej zareagować. Owady te rozmnażają i roznoszą się bowiem bardzo szybko. Walka z molami spożywczymi jest bardzo trudna i nierówna. Niestety, to owady, które gdy już raz się zalęgną, bardzo często powracają. Niektórym udaje się jednak pozbyć ich raz na zawsze.
Jak to zrobić? Czytaj więcej na następnych stronach. Przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.