
Do Muzeum Kolei Wąskotorowej w Wenecji przyjechali muzealnicy z regionu.
Wszystko za sprawą organizowanych po raz 17. warsztatów edukacji muzealnej "Edukacyjna rekreacja po Pałucku", przygotowanych w ramach projektu Muzeum Etnograficznego im. Marii Znamierowskiej-Prufferowej w Toruniu "Pastwisko wyobraźni". Jego uczestnicy przejechali kolejką wąskotorową ze Żnina do Wenecji, a na miejscu wysłuchali koncertu zespołu Pałuczanki i uczyli się śpiewać piosenki po pałucku.
Nie zabrakło zwiedzania Muzeum Kolei Wąskotorowej, ani pobliskich ruin zamku Diabła Weneckiego z przewodnikiem. Krzysztof Leśniewski opowiedział o pałuckiej kuchni i dał spróbować jedną z lokalnych potraw. Były też warsztaty z haftu pałuckiego oraz z ceramiki.

Do Muzeum Kolei Wąskotorowej w Wenecji przyjechali muzealnicy z regionu.
Wszystko za sprawą organizowanych po raz 17. warsztatów edukacji muzealnej "Edukacyjna rekreacja po Pałucku", przygotowanych w ramach projektu Muzeum Etnograficznego im. Marii Znamierowskiej-Prufferowej w Toruniu "Pastwisko wyobraźni". Jego uczestnicy przejechali kolejką wąskotorową ze Żnina do Wenecji, a na miejscu wysłuchali koncertu zespołu Pałuczanki i uczyli się śpiewać piosenki po pałucku.
Nie zabrakło zwiedzania Muzeum Kolei Wąskotorowej, ani pobliskich ruin zamku Diabła Weneckiego z przewodnikiem. Krzysztof Leśniewski opowiedział o pałuckiej kuchni i dał spróbować jedną z lokalnych potraw. Były też warsztaty z haftu pałuckiego oraz z ceramiki.

Do Muzeum Kolei Wąskotorowej w Wenecji przyjechali muzealnicy z regionu.
Wszystko za sprawą organizowanych po raz 17. warsztatów edukacji muzealnej "Edukacyjna rekreacja po Pałucku", przygotowanych w ramach projektu Muzeum Etnograficznego im. Marii Znamierowskiej-Prufferowej w Toruniu "Pastwisko wyobraźni". Jego uczestnicy przejechali kolejką wąskotorową ze Żnina do Wenecji, a na miejscu wysłuchali koncertu zespołu Pałuczanki i uczyli się śpiewać piosenki po pałucku.
Nie zabrakło zwiedzania Muzeum Kolei Wąskotorowej, ani pobliskich ruin zamku Diabła Weneckiego z przewodnikiem. Krzysztof Leśniewski opowiedział o pałuckiej kuchni i dał spróbować jedną z lokalnych potraw. Były też warsztaty z haftu pałuckiego oraz z ceramiki.