Jak niedziela, to Frymark bydgoski, którego wystawcy proponują zdrową, ekologiczną żywność, regionalne przysmaki, zaprawy, desery czy rękodzieło. Na Frymarku 15.11. nie brakowało świeżych warzyw i owoców, jaj, wędlin, serów. W słoiczkach zamknięte zostały smakowite musy, puddingi, jogurty naturalne, ale także owoce, paprykarze wegańskie, kapusta, zupy, flaczki i inne przysmaki. Ponadto na wynos oferowano pierogi, galaty, krokiety, czerninę... Oczywiście bogaty był, jak zawsze, wybór kaw, herbat, regionalnego browaru, przypraw, ziół. Były też m.in. naturalne kosmetyki i ręcznie szyte oraz malowane maskotki. Wystawcy zachęcają już do składania świątecznych zamówień, które można złożyć także w tygodniu odszukując gospodarzy i producentów poprzez fanpage Frymarku bydgoskiego lub internetową stronę www.sklep.frymarkbydgoski.pl.
Arkadiusz Wojtasiewicz
Świeże ekoprodukty wprost od regionalnych gospodarzy, ale także przysmaki od lokalny producentów - wszystko w niedzielę (15.11.) można było nabyć w centrum Bydgoszczy u wystawców Frymarku bydgoskiego, którzy przyjmują już świąteczne zamówienia.
Zobacz wideo: Historyczne uruchomienie nowej linii tramwajowej w Bydgoszczy/ul. Kujawska.
W niedzielę (15.11.) przy ulicy Gdańskiej 8 - na placu przy CH Drukarnia oraz na parterze obiektu - jak zawsze czekali frymarkowi wystawcy, którzy przyjmują już świąteczne zamówienia. Ekologiczny jarmark w centrum Bydgoszczy odbywa się z zachowaniem zasad związanych z epidemią, wszystkich obowiązują więc maseczki, dystans oraz dezynfekcja rąk. Co oferowano w minioną niedzielę? Zobaczcie zdjęcia.