13 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Grzegorz Dembinski

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



14 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Grzegorz Dembiński

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



15 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Andrzej Szozda

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



16 z 26
Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z...
fot. Andrzej Szozda

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli czym będziemy się zajadać 11 listopada

Rogal świętomarciński to rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku z dodatkiem takich produktów, jak: cukier, okruchy ciasta biszkoptowego, masa jajowa, margaryna, orzechy, rodzynki, owoce w syropie lub kandyzowane (czereśnia, gruszka, skórka pomarańczowa) oraz aromat migdałowy. Tradycyjnie przygotowywany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.

Aby cukiernia mogła używać nazwy „rogale świętomarcińskie” lub „rogale marcińskie”, musi uzyskać certyfikat Kapituły Poznańskiego Tradycyjnego Rogala Świętomarcińskiego



Pozostało jeszcze 9 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Truskawki wycofane z Biedronki! Ostrzeżenie dla klientów - ta partia może być groźna

Truskawki wycofane z Biedronki! Ostrzeżenie dla klientów - ta partia może być groźna

Tak wyglądałby emerytury bez podatku w maju 2025. Wyliczenia na rękę po zmianie prawa

Tak wyglądałby emerytury bez podatku w maju 2025. Wyliczenia na rękę po zmianie prawa

Trik na kwitnienie lawendy. Dodaj to do kwiatów, a pokryje fioletem cały balkon

Trik na kwitnienie lawendy. Dodaj to do kwiatów, a pokryje fioletem cały balkon

Zobacz również

Przy tych schorzeniach nie można pić kawy rozpuszczalnej. Oto kluczowe wskazówki

Przy tych schorzeniach nie można pić kawy rozpuszczalnej. Oto kluczowe wskazówki

XV Kujawsko-Pomorski Mityng Olimpiad Specjalnych w Golubiu-Dobrzyniu - zdjęcia

XV Kujawsko-Pomorski Mityng Olimpiad Specjalnych w Golubiu-Dobrzyniu - zdjęcia