https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Na świętego Marcina - gęsina i rogale, czyli co będziemy zajadać 11 listopada [zdjęcia]

Magdalena Walczak-Grudzka
Kujawsko-Pomorskie promuje się gęsiną od kilku lat na corocznym festiwalu. Tradycyjnie w Przysieku będzie wielkie gotowanie i targ. W programie też bitwa na poduszki! Zajrzyjcie tam koniecznie.Przeczytaj koniecznie: Festiwal Gęsiny 2016 w Przysieku z bitwą na poduszki. Dowiozą za darmo!
Kujawsko-Pomorskie promuje się gęsiną od kilku lat na corocznym festiwalu. Tradycyjnie w Przysieku będzie wielkie gotowanie i targ. W programie też bitwa na poduszki! Zajrzyjcie tam koniecznie.Przeczytaj koniecznie: Festiwal Gęsiny 2016 w Przysieku z bitwą na poduszki. Dowiozą za darmo! Janusz Wójtowicz
Z roku na rok coraz bardziej popularna jest akcja "Gęsina na świętego Marcina". Gęsina gości w najlepszych restauracjach całej Polski ale także na naszych domowych stołach. Coraz więcej Polaków łączy Święto Niepodległości z... pieczeniem gęsi. Ale z dniem 11 listopada łączymy również inny tradycyjny smakołyk - rogal świętomarciński. Ten tradycyjny - z nadzieniem z białego maku - wypiekany jest w Poznaniu i okolicznych obszarach Wielkopolski z okazji Dnia Świętego Marcina – 11 listopada.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska