
Makaron cieszy się złą sławą u osób, które planują odchudzanie przez wysoką zawartość węglowodanów. Okazuje się jednak, że połączenie odpowiednich składników z makaronem może pomóc w utracie wagi!
Chociaż makaron jest bogaty w węglowodany i kalorie, może stać się zdrowym posiłkiem wspierającym odchudzanie. Wszystko zależy od rodzaju makaronu i kombinacji składników.
Oto pyszne kombinacje, które pomogą zaspokoić apetyt i schudnąć. Mamy listę produktów spożywczych, które połączone z makaronem prowadzą do najszybszej utraty wagi. Takie są najlepsze połączenia produktów. Te dania z makaronem pomogą najszybciej schudnąć. Ich jedzenie może prowadzić zdaniem ekspertów do największej utraty wagi.
Te produkty prowadzą do największej utraty wagi. One pomogą najszybciej schudnąć. Oto pyszne kombinacje dań z makaronem, które pomogą zmienić liczbę na wadze w stronę tej wymarzonej. Zobacz w naszej galerii >>>>>

MAKARON PEŁNOZIARNISTY ZE SZPARAGAMI I KOZIM SEREM
Makaron pełnoziarnisty ma idealną konsystencję, zapewnia dobrą dawkę niezbędnych witamin i minerałów, takich jak witaminy z grupy B. Ma też dodatkową zawartość błonnika, aby posiłek był bardziej sycący, wspiera zdrowie jelit i wspomaga wysiłki związane z odchudzaniem. Wystarczy dodać piękne zielone warzywo, takie jak szparagi lekko ugotowane na parze a następnie pokrojone w plastry. Całość warto posypać serem kozim.

MAKARON Z CIECIERZYCY Z ŁOSOSIEM I BAKŁAŻANEM
Wysokobiałkowa alternatywa dla makaronu o doskonałej konsystencji - makaron z ciecierzycy - całkiem dobrze naśladuje zwykły makaron. Jest to zatem dobra opcja, szczególnie na początku odchudzania. Wystarczy dodać grillowanego bakłażana i bogatego w białko łososia, by otrzymać danie inspirowane kuchnią śródziemnomorską, zawierające również tłuszcze omega-3, co pomaga obniżyć poziom stanów zapalnych, poprawić zdrowie serca i zapobiegać chorobom, a także pomóc obniżyć wagę. Aby uzyskać jeszcze więcej smaku, warto dodać oliwki kalamata. Oliwki zwiększają również zawartość zdrowego tłuszczu i dostarczają trochę sodu, który może być szczególnie potrzebny, jeśli ten posiłek będzie spożywany jako paliwo do regeneracji po treningu.

MAKARON EDAMAME Z OLIWKAMI I SZPINAKIEM
Edamame jest wypełnione białkiem, ale zawiera również unikalne przeciwutleniacze, które mają udowodnione właściwości zdrowotne. Makaron edamame posypujemy pokrojonymi czarnymi oliwkami, aby uzyskać zdrowy dla serca tłuszcz i dodajemy trochę przesmażonego szpinaku, aby uzyskać więcej błonnika i bardziej kremową konsystencję dania. Na koniec kilka kropel oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz odrobina soli i pieprzu, aby uzyskać elektrolity i smak.