2 z 8
Poprzednie
Następne
Nalewki z grzybów - takich smaków jeszcze nie próbowaliście. Są znakomite!
Kurka, czyli pieprznik jadalny
Nalewka kurkowa z korzeniami
To połączenie nadaje wyciągowi z kurek bogatego smaku.
Składniki:
150 g suszonych kurek
0,5 litra wódki
2-3 korzenie imbiru
3 goździki
1 patyczek cynamonu
1 łyżeczka ziaren pieprzu
Instrukcja:
Przygotuj kurki, umieść je w słoiku i zalej wódką.
Dodaj korzenie imbiru, goździki, cynamon i ziarna pieprzu.
Zakręć słoik i przechowuj w ciemnym miejscu przez 2-3 miesiące.
Okresowo potrząsaj, aby składniki się połączyły.
Po upływie czasu przecedź nalewkę i rozlej do butelek.
Ta nalewka z pewnością cię zaskoczy, bo połączenie smaków jest wyjątkowe.