
Nasze babcie żyły wolniej bo chciały, czy musiały? Warto czasem się zatrzymać i zastanowić, czy to co w życiu robimy, może być bardziej przyjazne dla naszej planety.

Kobieta przy kuchni węglowej podczas gotowania posiłku - 1948 rok
Kuchnia węglowa wymagała umiejętności, obecnie prawdopodobnie mało kto umiałby na niej gotować. A nasze babcie i ich babcie przygotowywały wspaniałe posiłki z tego, co dała im natura i z tego, co udało im się zdobyć.

1948 rok
Może warto sprawdzić, czy nie zachował się na strychu czy piwnicy stary zeszyt z przepisami. Zerknąć, co gotowały poprzednie pokolenia i zainspirować się prostotą.

Spacer - 1960 rok
Kiedyś spacerowało się więcej, niekoniecznie dlatego, że nie było co robić. Bo zawsze było co robić, zwłaszcza na wsi. Codzienne natury i bliskość natury są dla nas zdrowe i warto spróbować spacerować częściej.