Nasze Dobre 2011. Czytelnicy wybrali chleb z firmy Stan-Mar z Czarża, oddali na niego ponad 4 tys. głosów [zdjęcia]

(TIK); fot. Katarzyna Chamier-Gliszczyńska
Alicja Polewska, zastępca redaktora naczelnego wręcza dyplom Marlenie Szczęsnej, współwłaścicielce firmy
Alicja Polewska, zastępca redaktora naczelnego wręcza dyplom Marlenie Szczęsnej, współwłaścicielce firmy
Nasze dobre 2011. Chleb z Piekarni Cukierni w miejscowości Czarże został wybrany przez Czytelników jako najlepszy w kategorii produkt spożywczy.

To pierwszy start firmy w plebiscycie „_Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza_” i od razu sukces! Czytelnicy oddali na chleb firmowy w sumie 4 193 głosy, co dało jej pierwsze miejsce.

Zobacz zdjęcia z wręczenia dyplomu i statuetki, a także z piekarni: Stan-Mar z Czarża otrzymał najwięcej smsów od Czytelników

Zdrowy i smaczny - to jego atuty Co jest niezwykłego w tym zwykłym chlebie, że cieszy się takim zaufaniem klientów? - Wypiekany jest w sposób tradycyjny, oparty na własnej recepturze, a co najważniejsze zdrowy, bo na zakwasie - wyjaśnia Marlena Szczęsna, współwłaścicielka piekarni. - To produkt w stu procentach naturalny, o niepowtarzalnych walorach smakowych i utrzymujący długo świeżość. Pieczywo to produkowane jest w różnych wielkościach i kształtach.

Przeczytaj: Chleb firmowy z Czarża

Są już pełnoletni..., czyli 18 lat tradycji Firma istnieje od 1993 roku. Zajmuje się produkcją wyrobów piekarniczo-cukierniczych.

Asortyment oferowany przez Piekarnię Cukiernię z Czarża obejmuje szeroką gamę pieczywa pszennego, żytniego jak i mieszanego. Między innymi w formie: chleba, bułek, bagietek, rogali, gotowych kanapek, ciast i ciastek.

- W procesie produkcyjnym używamy najnowszych, atestowanych maszyn i urządzeń, które pozwalają usprawnić proces produkcyjny i zapewnić stałą, wysoką jakość produktów - tłumaczy Marlena Szczęsna.

„_Stan-Mar_” pracuje zgodnie z zasadami systemu HACCP, który gwarantuje zapewnienie jakości zdrowej żywności na wszystkich etapach produkcji i dystrybucji.

- Co należy zaznaczyć, większość wyrobów jest oparta na własnych, niepowtarzalnych recepturach, bazujących na naturalnym kwasie chlebowym - dodaje Szczęsna.

Zbierają wyróżnienia, za wyróżnieniami Firma jest laureatem wielu ważnych i branżowych nagród. Choćby w 2010 roku zdobył dwa trzecie miejsca w „_Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa_” pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Marka Sawickiego za pieczywo pszenne jasne i ciemne. W tym samym roku, w Radomiu, otrzymał wyróżnienie w konkursie „_Dobry Chleb_” pod honorowym patronatem Minister Zdrowia - Ewy Kopacz.

Tegoroczną i najbardziej prestiżową nagrodą jest pierwsze miejsce w „_Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa_” za chleb mieszany.

Nie natrafiliście Państwo jeszcze nigdy na produkty „_Stan-Mar-u_”? Jest duża szansa, że kiedyś to nastąpi, bo firma działa na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego.

Dopłaty do cen energii

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie