To pierwszy start firmy w plebiscycie „_Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza_” i od razu sukces! Czytelnicy oddali na chleb firmowy w sumie 4 193 głosy, co dało jej pierwsze miejsce.
Zobacz zdjęcia z wręczenia dyplomu i statuetki, a także z piekarni: Stan-Mar z Czarża otrzymał najwięcej smsów od Czytelników
Zdrowy i smaczny - to jego atuty Co jest niezwykłego w tym zwykłym chlebie, że cieszy się takim zaufaniem klientów? - Wypiekany jest w sposób tradycyjny, oparty na własnej recepturze, a co najważniejsze zdrowy, bo na zakwasie - wyjaśnia Marlena Szczęsna, współwłaścicielka piekarni. - To produkt w stu procentach naturalny, o niepowtarzalnych walorach smakowych i utrzymujący długo świeżość. Pieczywo to produkowane jest w różnych wielkościach i kształtach.
Przeczytaj: Chleb firmowy z Czarża
Są już pełnoletni..., czyli 18 lat tradycji Firma istnieje od 1993 roku. Zajmuje się produkcją wyrobów piekarniczo-cukierniczych.
Asortyment oferowany przez Piekarnię Cukiernię z Czarża obejmuje szeroką gamę pieczywa pszennego, żytniego jak i mieszanego. Między innymi w formie: chleba, bułek, bagietek, rogali, gotowych kanapek, ciast i ciastek.
- W procesie produkcyjnym używamy najnowszych, atestowanych maszyn i urządzeń, które pozwalają usprawnić proces produkcyjny i zapewnić stałą, wysoką jakość produktów - tłumaczy Marlena Szczęsna.
„_Stan-Mar_” pracuje zgodnie z zasadami systemu HACCP, który gwarantuje zapewnienie jakości zdrowej żywności na wszystkich etapach produkcji i dystrybucji.
- Co należy zaznaczyć, większość wyrobów jest oparta na własnych, niepowtarzalnych recepturach, bazujących na naturalnym kwasie chlebowym - dodaje Szczęsna.
Zbierają wyróżnienia, za wyróżnieniami Firma jest laureatem wielu ważnych i branżowych nagród. Choćby w 2010 roku zdobył dwa trzecie miejsca w „_Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa_” pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Marka Sawickiego za pieczywo pszenne jasne i ciemne. W tym samym roku, w Radomiu, otrzymał wyróżnienie w konkursie „_Dobry Chleb_” pod honorowym patronatem Minister Zdrowia - Ewy Kopacz.
Tegoroczną i najbardziej prestiżową nagrodą jest pierwsze miejsce w „_Ogólnopolskim Konkursie Pieczywa_” za chleb mieszany.
Nie natrafiliście Państwo jeszcze nigdy na produkty „_Stan-Mar-u_”? Jest duża szansa, że kiedyś to nastąpi, bo firma działa na terenie całego województwa kujawsko-pomorskiego.
