O tytuł "Nasze Dobre 2013" powalczy "Mąka pszenna ekstra Szczepanki".
Mąka ekstra ze Szczepanek jest produkowana przy zastosowaniu najlepszych i najnowocześniejszych technologii wykorzystywanych w młynarstwie. Doskonale nadaje się m.in. do ciast biszkoptowych, francuskich czy drożdżowych. Z powodzeniem jest także wykorzystywana np. w produkcji makaronów, ciast parzonych oraz wszelkich innych dań mącznych.
Firma Młyny Szczepanki od lat promuje zdrowe odżywianie. Oferuje mąki z pełnego przemiału ziarna, szczególnie zalecane dla pełnowartościowej diety. Mąka ze Szczepanek powstaje z najwyższej jakości ziarna pszenicy i żyta wyprodukowanego przez rolników z naszego regionu. W nowocześnie wyposażonym laboratorium jakość ziarna i mąki oceniana jest m.in. za pomocą próbnych wypieków. Technolog sprawdza wartość wypiekową zwracając uwagę na objętość, wygląd zewnętrzny, strukturę miękiszu oraz zapach i smak wypieku. Dzięki ścisłej kontroli jakości mąka ze Szczepanek od lat króluje w polskich kuchniach.
Mąka ekstra ze Szczepanek rywalizuje w plebiscycie w kategorii "Artykuły spożywcze - przetwórstwo i pozostałe". W tej kategorii wyboru dokonają m.in.: Dariusz Gwiazda - szef kuchni Hotelu City w Bydgoszczy czy Grzegorz Russak - smakosz i znawca kuchni szlacheckiej. Swoich faworytów wybiorą również Czytelnicy "Pomorskiej".
Firmy mogą jeszcze tylko do 27 września zgłaszać do nas swoje produkty i usługi. Zgłoszenia przyjmuje Adam Janczukowicz (adam. [email protected], tel. 697 770 275).
Logo plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2013. Znak jakości Gazety Pomorskiej":
