Po raz pierwszy wystartowała w 2011 roku i od razu sięgnęła po laury - nagrodę Czytelników za "Chleb firmowy". W 2012 roku poszczęściło jej się z "Chlebem żytnim z amarantusem" - zdobył 3. miejsce w głosowaniu. W ubiegłorocznej edycji nasi Czytelnicy oddali najwięcej głosów na "Chleb 100% żytni", znowu ze "Stan-Maru".
W tym roku firma z Czarża zgłosiła "Chleb razowy ze śliwką".
- Można powiedzieć, że jesteśmy wkręceni w plebiscyt "Pomorskiej", to u nas stały punkt każdej jesieni - zdradza Marlena Szczęsna, współwłaścicielka piekarni. - Do pieczenia razowego używamy mąki z pierwszego przemiału, są w nim kawałeczki śliwki, co daje charakterystyczny smak. Także zapach, kolor, chrupiąca skórka sprawiają, że chleb jest naturalny, czyli taki, jakie piekły nasze babcie. Polecam!
Czytaj też: Nasze Dobre 2013. Chleb na 100 żytni ze Stan-Maru prowadzi!
Firmo, chcesz zgłosić do plebiscytu produkt lub usługę? Skontaktuj się z Adamem Janczukowiczem (adam. [email protected], tel. 697 770 275).
