MKTG SR - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zdarza się, że z obiadu czy większej kolacji zostają resztki...
fot. unsplash.com

Odgrzewanie produktów następnego dniach - tego nie odgrzewaj! Mogą być szkodliwe - tego nie można odgrzewać

Zdarza się, że z obiadu czy większej kolacji zostają resztki - pakujemy je do pojemników i zostawiamy w lodówce na następny dzień. W ten sposób chcemy oszczędzić.

Jednak jest grupa produktów, które gdy raz zostaną ugotowane, nie powinny być poddawane obróbce termicznej po raz kolejny. Te produkty po odgrzaniu są niesmaczne, ale przede wszystkim tracą wartości odżywcze, a nawet mogą być trujące, gdyż podczas podgrzewania wytwarzają się szkodliwe dla zdrowia związki chemiczne. Można się po prostu zatruć.

Jakie to produkty? Czego nie należy podgrzewać po raz kolejny? Sprawdź >>

Zobacz również

Maciej Stuhr "Mam to wszystko w stand-upie!" w CKK Jordanki w Toruniu

Maciej Stuhr "Mam to wszystko w stand-upie!" w CKK Jordanki w Toruniu

XII Festiwal Książki Obrazkowej dla Dzieci ,,Literobrazki'' 2024 w Bydgoszczy

XII Festiwal Książki Obrazkowej dla Dzieci ,,Literobrazki'' 2024 w Bydgoszczy

Polecamy

Spektakl "Moment" ponownie w Centrum Kultury w Świeciu

Spektakl "Moment" ponownie w Centrum Kultury w Świeciu

Tour de Pologne. Czesław Lang: Wybitnie trudny rok dla organizatora

Tour de Pologne. Czesław Lang: Wybitnie trudny rok dla organizatora

Posłowie PiS o Centralnym Porcie Komunikacyjnym: To byłoby nowe życie dla Grudziądza

Posłowie PiS o Centralnym Porcie Komunikacyjnym: To byłoby nowe życie dla Grudziądza