
Odkryjcie na nowo smaki z dzieciństwa
Ziemniaczanka. Zupa, która z pewnością pojawiała się dość często na naszych stołach. Wystarczyły ziemniaki, włoszczyzna, kiełbasa i śmietana. No i oczywiście babcia, która z tych składników potrafiła stworzyć kulinarne arcydzieło.

Odkryjcie na nowo smaki z dzieciństwa
Najpopularniejszym drugim daniem, które królowało w babcinych kuchniach były mielone. Zwykłe, bez udziwnień. Do tego ziemniaki i marchewka z groszkiem albo zestaw surówkowy ze słoika. Oczywiście w occie.

Odkryjcie na nowo smaki z dzieciństwa
Powinniście pamiętać również chleb ze smalcem. Często, zamiast ogórka, pojawiał się na nim... cukier. Zadziwiające jest to, że takie połączenie także było smaczne.

Odkryjcie na nowo smaki z dzieciństwa
Kto z Was, podczas zakupów z mamą, czekał z niecierpliwością na odwiedziny w osiedlowym rzeźniku żeby dostać parówkę?