
Oto przykładowa oferta Centrum Familia w Jabłonowie Pomorskim: barszcz czerwony (20,00 zł / 1 litr), krem grzybowy (35,00 zł / 1 litr), pierogi z kapustą i grzybami (30,00 zł / 10 szt.), pierogi z mięsem (30 zł / 10 szt.), pierogi ruskie (30,00 zł / 10 szt.), pierogi z gęsiną (40,00 zł / 10 szt.), krokiety z kapustą i grzybami (45,00 zł / 10 szt.), paszteciki z kapustą i grzybami (4,00 zł / 1 szt.), filet z dorsza w panierce z grillowanymi warzywami (15,00 zł / porcja / 150 g), płat z karpia z pieca (15,00 zł / 200 g), roladki drobiowe z pieczarkami i serem (12,00 zł / 1 szt.), ryba po grecku (13,00 zł / porcja / 150 g), pstrąg w galarecie (8,00 zł / 80 g), karp w galarecie (55,00 zł / półmisek / 6 porcji), śledź pod pierzynką - sałatka buraczkowa z marynowanymi śledziami (50,00 zł / 5 porcji), galaretki drobiowe (7,00 zł / porcja / 150 g).

Dla porównania zaglądamy do kuchni Magdy Gessler.
Znana restauratorka proponuje np.: pierogi z kapustą i grzybami (92 zł/1 kg), pierogi ruskie (92 zł/1 kg), pierogi z mięsem (92 zł/1 kg), kapustę z grochem (58 zł/1 kg), dorsza po grecku (52 zł/150 g), tatara z kaparami, chili i grzybkami (40 zł), uszka z kapustą i grzybami (92 zł/1 kg), zupę grzybową z łazankami (28 zł/350 ml), kaczkę z miodem (66 zł/600 g), wołowinę w czerwonym winie z podgrzybkami (60 zł /200 g), gołąbki z kaszą w sosie grzybowym (40 zł /2 szt.), kluski śląskie (38 zł/1 kg).