
Agata Jędraszczak, blogerka kulinarnakuchniaagaty.pl
Koktajl ananasowy z wodą kokosową
Składniki:
- ananas - 150g, świeży (obrany),
- woda kokosowa - 250 ml,
- plastry limonki, mięta, lód - do podania,
Przygotowanie:
Woda kokosowa najlepiej smakuje schłodzona, trzymaj ją więc w lodówce, a napój podawaj z kostkami lodu.
Obrany ananas zmiksuj na gładkie puree. Dodaj wodę kokosową i miksuj, aż uzyskasz jednolity koktajl.
Podawaj z plasterkami limonki i lodem.

Wojciech Grześkowiak, szef kuchni Pałacu w Lubostroniu
Napój Mango
Składniki:
- 30 dag miąższu mango,
- 200 ml mleka,
- 10 listków świeżej mięty.
Wykonanie:
Miąższ pokroić w kostkę wrzucić do kubka miksującego dolać mleko i listki, zmiksować. Podawać z kostką lodu i listkiem mięty. - Napój ten jest bardzo odżywczy i regeneracyjny. Polecam - zachęca Wojciech Grześkowiak.

Wojciech Grześkowiak, szef kuchni Pałacu w Lubostroniu
Porzeczkowa rozkosz
Składniki:
- 30 dag porzeczek czerwonych,
- 200 ml mleka 2%,
- 3 łyżki cukru.
Wykonanie:
Porzeczki obrać, zmiksować z cukrem i mlekiem. Schłodzić. - Napój jest bardzo odżywczy, orzeźwiający, z dużą zawartością witaminy C. Polecam - zachęca Wojciech Grześkowiak.

Marcin Szukaj, szef Restauracji Kuchnia
Lemoniada ogórkowa
Składniki:
- mocno schłodzona woda,
- świeży ogórek pocięty na mandolinie do warzyw,
- świeża mięta,
- sok z limonki,
- syrop z cukru brązowego i wody (w proporcji 1:1).
Wykonanie:
Wszystkie składniki chłodzimy w dużym słoiku z kranikiem. Dekorujemy listkami mięty, zwiniętym ogórkiem, podajemy ze słomką.