1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Por jest warzywem o charakterystycznym zapachu i smaku bez którego nie wyobrażamy sobie rosołu i wielu innych potraw. Por ma wiele pozytywnych właściwości, jednak są sytuacje, kiedy nie powinno się go jeść.
W galerii poniżej zobaczcie, przy jakich chorobach powinno się uważać na pora >>>
2 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Choroby wątroby
Przy chorobach wątroby powinno się ograniczyć spożywanie pora.
3 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Choroby żołądka
Por jest warzywem z rodziny czosnkowych, jest ciężkostrawny dlatego powinny uważać na niego osoby z chorobami żołądka.
4 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Dzieci i seniorzy
Dzieci i seniorzy też powinny uważać na por, szczególnie w surowej formie, ze względu na to, że jest to warzywo ciężkostrawne.