1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Często domowe wypieki odchodzą wizualnie i smakowo od...
fot. Pixabay

Często domowe wypieki odchodzą wizualnie i smakowo od naszych wyobrażeń. Wynika to z błędów, które popełniamy na etapie przygotowywania ciasta oraz pieczenia. Szczegóły na kolejnych slajdach galerii.

2 z 11
Błędne odmierzanie składników...
fot. Pixabay

Błędne odmierzanie składników

Ważne, aby każdy składnik został dokładnie odmierzony na wadze. Przy pieczeniu chleba nie wsypuj składników na oko i nie odmierzaj ich przy użyciu szklanki.

3 z 11
Przeterminowane drożdże...
fot. Pixabay

Przeterminowane drożdże

Pilnuj daty ważności drożdży, w przeciwnym razie chleb nie wyrośnie. Postaw również na drożdże świeże, nie idź na skróty wybierając drożdże sypkie.

4 z 11
Rozpuszczanie drożdży w zbyt gorącej wodzie...
fot. Pixabay

Rozpuszczanie drożdży w zbyt gorącej wodzie

Woda powinna być delikatnie ciepła (maksymalnie 50 st. Celsjusza). Rozpuszczanie drożdży w zbyt gorącej wodzie sprawi, że stracą one swoje właściwości.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

Zobacz również

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"