5 z 11
Niewłaściwa mąka...
fot. Pixabay

Niewłaściwa mąka

Do pieczenia chleba używaj tylko mąki chlebowej, czyli takiej, która ma wysoką zawartość białka. W przeciwnym razie chleb nie będzie miękki i puszysty lecz zbity i twardy.

6 z 11
Zbyt duża ilość mąki...
fot. Pixabay

Zbyt duża ilość mąki

Najpierw wstępnie wymieszaj ciasto, a następnie odczekaj parę minut zanim uznasz, że jest zbyt suche i dosypiesz mąki. Być może okaże się, że płyn się wchłonął i nie ma takiej konieczności.

7 z 11
Niewystarczająco rozgrzany piekarnik...
fot. Pixabay

Niewystarczająco rozgrzany piekarnik

Przed włożeniem chleba poczekaj aż piekarnik rozgrzeje się do właściwej temperatury. Nawet po zapaleniu lampki, daj mu jeszcze parę minut. Termostaty często się mylą.

8 z 11
Pominięcie pary...
fot. Pixabay

Pominięcie pary

Ten krok pomija bardzo wielu początkujących piekarzy. Para nadaje skórce delikatność i elastyczność. Obok chleba umieść w piekarniku formę z odrobiną wody.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

Tak wyglądało święto 3 Pułku saperów w Chełmnie. Były awanse i odznaczenia

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

Przemarsz Kapeluszowy ulicami Bydgoszczy na początek Seniorady. Zobaczcie zdjęcia!

Przemarsz Kapeluszowy ulicami Bydgoszczy na początek Seniorady. Zobaczcie zdjęcia!

Zobacz również

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

W Grudziądzu rozpoczął się ogólnopolski finał igrzysk dzieci w piłce siatkowej

Te osoby muszą uważać z jedzeniem truskawek. Im te owoce mogą zaszkodzić

Te osoby muszą uważać z jedzeniem truskawek. Im te owoce mogą zaszkodzić