5 z 11
Niewłaściwa mąka...
fot. Pixabay

Niewłaściwa mąka

Do pieczenia chleba używaj tylko mąki chlebowej, czyli takiej, która ma wysoką zawartość białka. W przeciwnym razie chleb nie będzie miękki i puszysty lecz zbity i twardy.

6 z 11
Zbyt duża ilość mąki...
fot. Pixabay

Zbyt duża ilość mąki

Najpierw wstępnie wymieszaj ciasto, a następnie odczekaj parę minut zanim uznasz, że jest zbyt suche i dosypiesz mąki. Być może okaże się, że płyn się wchłonął i nie ma takiej konieczności.

7 z 11
Niewystarczająco rozgrzany piekarnik...
fot. Pixabay

Niewystarczająco rozgrzany piekarnik

Przed włożeniem chleba poczekaj aż piekarnik rozgrzeje się do właściwej temperatury. Nawet po zapaleniu lampki, daj mu jeszcze parę minut. Termostaty często się mylą.

8 z 11
Pominięcie pary...
fot. Pixabay

Pominięcie pary

Ten krok pomija bardzo wielu początkujących piekarzy. Para nadaje skórce delikatność i elastyczność. Obok chleba umieść w piekarniku formę z odrobiną wody.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Seniorzy bawili się na "Familiadzie" w Domu Pomocy Społecznej w Grudziądzu

Seniorzy bawili się na "Familiadzie" w Domu Pomocy Społecznej w Grudziądzu

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Szansa na szybszy rozwój. Biuro PAIH w Bydgoszczy otwarte i daje nowe możliwości

Zobacz również

Wyniki meczów 25. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [17-18 maja]

Wyniki meczów 25. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [17-18 maja]

Anwil Włocławek - Arriva Polski Cukier Toruń o półfinał. To był popis jednej drużyny!

Anwil Włocławek - Arriva Polski Cukier Toruń o półfinał. To był popis jednej drużyny!