5 z 13

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Sałatka jarzynowa
pietruszka
seler
marchewki
ziemniaki
ogórków kiszonych
por
puszka - groszku konserwowego
jajka
musztarda
śmietana
majonez
sól
pieprz
6 z 13

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Karp po żydowsku
2 - karpie
500 g - cebuli
3 łyżki - cukru
2 - liście laurowe
ziele angielskie
100 g - rodzynek
100 g - migdałów bez skórki
pieprz
50 g - żelatyny
Przepis: TUTAJ >>>
7 z 13

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Ryba po grecku
650 g filetów rybnych
4 marchwie
2 korzenie pietruszki
Pół selera
4 – 5 cebul
1 por (biała część)
Sok z cytryny
50 g koncentratu z pomidorów
8 z 13

fot. archiwum/zdjęcie ilustracyjne
Ciasto na pierogi
½ kg - mąki
1 szklanka - wrzątku
1 - jajko
Przepisy: TUTAJ >>>