
ROLADKI Z INDYKA
To wygodny pomysł na przekąskę zawierającą białko - ważny składnik odżywczy, który wspiera uczucie sytości. Roladki z wysokiej jakości mięsa z indyka to prosty sposób na włączenie białka do przekąsek.

KIWI
Jedzenie owoców może wspierać uczucie sytości, zwłaszcza gdy są spożywane przed posiłkiem. Owoce mogą pomóc poczuć się pełnym, ponieważ mają wysoką zawartość wody i imponującą ilość sycącego błonnika. Włączenie całych owoców do codziennej diety może ostatecznie pomóc jeść mniej w kolejnym posiłku.
Kiwi oferują trochę naturalnej słodyczy bez dodatku cukru, błonnika, naturalnych węglowodanów a nawet odrobiny białka - ok 2 gramy na porcję dwóch kiwi (aż 4 gramy, jeśli jesz skórkę - tak, skórka kiwi jest jadalna!).
Kiwi to jeden z najbardziej bogatych w składniki odżywcze owoców z ponad 20 witaminami i minerałami, w tym najwyższą zawartością witaminy C ze wszystkich!

PISTACJE
Pistacje są roślinnym źródłem pełnowartościowego białka, dostarczającego wszystkich niezbędnych aminokwasów. Jedna porcja pistacji ma tyle samo białka co jajko (6 gramów białka), więcej błonnika niż 1⁄2 szklanki brokułów (który ma mniej niż 2 gramy błonnika) i jest dobrym źródłem białka, błonnika, witamin B6, fosfor, tiamina i doskonałe źródło miedzi. Jedna porcja pistacji to 49 orzechów - czyli więcej orzechów na porcję niż jakakolwiek inna przekąska.

JOGURT GRECKI LUB SKYR I NASIONA CHIA
Jogurt grecki i skyr to dwie opcje na bazie nabiału, które są wypełnione sycącym białkiem (jedna porcja może dostarczyć około 17 gramów białka), a w naturalnej wersji mają niską zawartość cukru. Jogurt typu greckiego ma zazwyczaj wyższą zawartość białka niż zwykły jogurt. Posypanie niskosłodzonego jogurtu lub skyra nasionami chia lub mielonym siemieniem lnianym może sprawić, że ta przekąska będzie jeszcze bardziej sycąca.