MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące, zacznij...
fot. Pixabay

Oto sprytny trik babci, by ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące!

Przygotowanie słoików i składników do kiszenia ogorków

Aby ogórki kiszone były zawsze jędrne i chrupiące, zacznij od przygotowania słoików. Dokładnie je wyparz, aby pozbyć się wszelkich bakterii, które mogłyby zepsuć kiszonki.

Następnie wrzuć do słoików po kilka kawałków kopru, chrzanu, czosnku i liści wiśni. Te składniki nie tylko nadadzą ogórkom wyjątkowy smak, ale również pomogą zachować ich chrupkość.

Zobacz również

Wisła Kraków podpisała umowę z Myślenicami, ale to nie koniec negocjacji

Wisła Kraków podpisała umowę z Myślenicami, ale to nie koniec negocjacji

Wilki mają w Grudziądzu stołówkę. Będzie ich coraz więcej

Wilki mają w Grudziądzu stołówkę. Będzie ich coraz więcej

Polecamy

Znamy terminarz Betlic 3. Ligi - Grupa 2. Wiemy, kiedy będą derby w regionie

Znamy terminarz Betlic 3. Ligi - Grupa 2. Wiemy, kiedy będą derby w regionie

W centrum Bydgoszczy wykoleił się tramwaj. Były znaczne opóźnienia na wielu liniach

W centrum Bydgoszczy wykoleił się tramwaj. Były znaczne opóźnienia na wielu liniach

Lato pełne koncertów. Muzyka zabrzmi w Koronowie, Byszewie i Pieczyskach

Lato pełne koncertów. Muzyka zabrzmi w Koronowie, Byszewie i Pieczyskach