Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pani Małgosia z Lubrańca zawojowała jury pysznym tortem z wiśniami [zdjęcia]

Renata Kudel
Renata Kudel
Tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych -  o taką nagrodę główną walczy dwunastu śmiałków nowego kulinarnego show TVP2. Wśród nich zobaczymy m.in. motocyklistę, który kocha piec, 16-letnią uczennicę liceum, producentkę hula hop i miłośnika fryzjerstwa. Są wśród tej dwunastki  mieszkańcy naszego regionu - z Lubrańca w powiecie włocławskim i z Inowrocławia. Jak skaraść „ na słodko” serca jurorów? Gosia z Lubrańca już to wie.  W pierwszym  odcinku jej tort „Czarny las” okazał się, wśród tradycyjnych tego rodzaju  wyrobów, przygotowanych przez innych uczestników, najlepszy. Ale „Czarny las”, wywodzący  się z południowego regionu Niemiec,  bardzo popularny na całym świecie, nie jest jej specjalnością. Małgorzata Rybacka z Lubrańca, z wykształcenia pracownik socjalny i ekonomistka -menadżer,  ma 36 lat. Na co dzień zajmuje się produkcją hula hop. - Po ciąży chciałam schudnąć i kupiłam sobie takie koło do ćwiczeń - opowiada. - Nie bardzo mi odpowiadało, dlatego postanowiłam je zrobić po swojemu. I tak to się zaczęło -  twierdzi. Podobnie było z ciastami. Na urodziny synka  zamówiła tort. Efekt jej nie zadowolił. Za jakiś czas, już na swoje urodziny, postanowiła przygotować tort własnego pomysłu, z zastosowaniem masy plastycznej.Więcej w sobotnim wydaniu "Gazety Pomorskiej". Zapraszamy do kiosków i do zakupu e-wydania.Wideo: Prognoza pogodyźródło: TVN Meteo Active/x-news
Tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych - o taką nagrodę główną walczy dwunastu śmiałków nowego kulinarnego show TVP2. Wśród nich zobaczymy m.in. motocyklistę, który kocha piec, 16-letnią uczennicę liceum, producentkę hula hop i miłośnika fryzjerstwa. Są wśród tej dwunastki mieszkańcy naszego regionu - z Lubrańca w powiecie włocławskim i z Inowrocławia. Jak skaraść „ na słodko” serca jurorów? Gosia z Lubrańca już to wie. W pierwszym odcinku jej tort „Czarny las” okazał się, wśród tradycyjnych tego rodzaju wyrobów, przygotowanych przez innych uczestników, najlepszy. Ale „Czarny las”, wywodzący się z południowego regionu Niemiec, bardzo popularny na całym świecie, nie jest jej specjalnością. Małgorzata Rybacka z Lubrańca, z wykształcenia pracownik socjalny i ekonomistka -menadżer, ma 36 lat. Na co dzień zajmuje się produkcją hula hop. - Po ciąży chciałam schudnąć i kupiłam sobie takie koło do ćwiczeń - opowiada. - Nie bardzo mi odpowiadało, dlatego postanowiłam je zrobić po swojemu. I tak to się zaczęło - twierdzi. Podobnie było z ciastami. Na urodziny synka zamówiła tort. Efekt jej nie zadowolił. Za jakiś czas, już na swoje urodziny, postanowiła przygotować tort własnego pomysłu, z zastosowaniem masy plastycznej.Więcej w sobotnim wydaniu "Gazety Pomorskiej". Zapraszamy do kiosków i do zakupu e-wydania.Wideo: Prognoza pogodyźródło: TVN Meteo Active/x-news arch. MR
Małgorzata Rybacka piecze od niedawna. Jest samoukiem. To samorodny talent na miarę programu "Bake Off. Ale Ciacho"!

Tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 tysięcy złotych - o taką nagrodę główną walczy dwunastu śmiałków nowego kulinarnego show TVP2. Wśród nich zobaczymy m.in. motocyklistę, który kocha piec, 16-letnią uczennicę liceum, producentkę hula hop i miłośnika fryzjerstwa. Są wśród tej dwunastki mieszkańcy naszego regionu - z Lubrańca w powiecie włocławskim i z Inowrocławia.

Jak skaraść „ na słodko” serca jurorów?
Gosia z Lubrańca już to wie. W pierwszym odcinku jej tort „Czarny las” okazał się, wśród tradycyjnych tego rodzaju wyrobów, przygotowanych przez innych uczestników, najlepszy. Ale „Czarny las”, wywodzący się z południowego regionu Niemiec, bardzo popularny na całym świecie, nie jest jej specjalnością.

Małgorzata Rybacka z Lubrańca, z wykształcenia pracownik socjalny i ekonomistka -menadżer, ma 36 lat. Na co dzień zajmuje się produkcją hula hop. - Po ciąży chciałam schudnąć i kupiłam sobie takie koło do ćwiczeń - opowiada. - Nie bardzo mi odpowiadało, dlatego postanowiłam je zrobić po swojemu. I tak to się zaczęło - twierdzi.

Podobnie było z ciastami. Na urodziny synka zamówiła tort. Efekt jej nie zadowolił. Za jakiś czas, już na swoje urodziny, postanowiła przygotować tort własnego pomysłu, z zastosowaniem masy plastycznej.

Więcej w sobotnim wydaniu "Gazety Pomorskiej". Zapraszamy do kiosków i do zakupu e-wydania.

Wideo: Prognoza pogody

źródło: TVN Meteo Active/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska