5 z 8

fot. Pixabay
Rozpuszczalna frakcja błonnika
Pestka awokado, za sprawą zawartej w sobie rozpuszczalnej frakcji błonnika, pomaga zadbać nam o prawidłowe trawienie, a co za tym idzie o zgrabną i szczupłą sylwetkę.
6 z 8

fot. Pixabay
Obniża ciśnienie
Chociaż w odróżnieniu od innych fotografii, w tym miejscu nie odniosę się bezpośrednio do wartości odżywczych i witamin, to warto zauważyć, że jest udowodniony badaniami, wpływ pestek awokado na spadek ciśnienia.
7 z 8

fot. Pixabay
Jak wykorzystać pestkę awokado
Wykorzystanie pestki z awokado jest banalnie proste. Wystarczy ją bowiem wysuszyć chociażby w piekarniku, a następnie zmielić do formy sproszkowanej. Tak spreparowaną pestkę, możemy dodawać do potraw czy soków. Pamiętaj jednak, że jest ona gorzka!