5 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Kapusta ląduje na patelni z rozgrzanym masłem. Dodajemy grzyby i pieczarki.
6 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Całość podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem, odrobiną octu. Wszystko w ilości "do smaku"
7 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Mamy już na patelni gotowy farsz, czas przygotować ciasto na pierogi. Potrzebna nam margaryna, 2 szklanki mąki, łyżeczka soli, łyżeczka cukru i jajko. Do tego 2 łyżeczki śmietany.
8 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Składniki łączymy, zagniatamy w gładkie ciasto. Całość możemy podzielić na 2 części, łatwiej będzie rozwałkować.