Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pieczone pierożki z kapustą i grzybami. Przepis na świąteczny stół [zdjęcia]

Agata Wodzień
Pieczone pierożki wigilijne - idealne do barszczu
Pieczone pierożki wigilijne - idealne do barszczu Agata Wodzień
Chrupiące, najlepsze na ciepło, podane do barszczu - wigilijne pierożki. Farsz stanowi kiszona kapusta z suszonymi grzybami i świeżymi pieczarkami. Przygotowanie zajmuje łącznie ok. 2 godzin. Trzeba obgotować kapustę, żeby pozbyć się nadmiaru kwasu, zaparzyć i pogotować suszone grzyby. Wszystko siekamy i podsmażamy. Ugniecenie ciasta to zaledwie chwila. W rozwałkowanym cieśnie wycinamy koła i układamy farsz. Zlepiamy i pieczemy. To w skrócie. Pierożki wigilijne krok po kroku przygotujesz przeglądając kolejne zdjęcia z instrukcjami.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska