1 z 12
Przewijaj galerię w dół

fot. Agata Wodzień
Pieczone pierożki wigilijne - idealne do barszczu
2 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Chrupiące pierożki najlepsze są na ciepło, podane do barszczu. Jak je przygotować? Pokazujemy krok po kroku
3 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Potrzebna nam kiszona kapusta, którą należy obgotować przez 15 minut (albo do smaku - krócej, jeśli wolicie kwaśniejszą). Po odciśnięciu wody, kroimy kapustę. Przez ok. 35 minut gotujemy (zalane wcześniej wrzątkiem) suszone grzyby.
4 z 12

fot. AGW
Pieczone pierożki z kapustą i grzybami
Kroimy na dość małe kawałki ugotowane grzyby i świeże pieczarki. Te drugie musimy podsmażyć (posolić).