5 z 9

fot. Unsplash
Płatki zbożowe
Owsiane, orkiszowe, jęczmienne – pełne są węglowodanów złożonych, które pomagają w utrzymaniu energii i poprawiają funkcjonowanie mózgu.
6 z 9

fot. Unsplash
Nasiona
Słonecznik, sezam, pestki dyni – są źródłem białka, witamin i minerałów. Zawierają też cenne, wysokiej jakości tłuszcze. Pomagają w utrzymaniu energii i koncentracji.
7 z 9

fot. Unsplash
Zielone warzywa
Szpinak i brokuły to warzywa, po które przede wszystkim powinniśmy sięgać przy okazji przygotowań do egzaminów. Są pełne witamin i minerałów, mają sporo żelaza.
8 z 9

fot. Unsplash
Jajka
Są pełne białka i mają dużo cennych wartości odżywczych. Pomagają w poprawie funkcji mózgu i pamięci.