
Grillowany kurczak ziołowy z sałatką ziemniaczaną
Składniki: filet z kurczaka, olej, zioła prowansalskie, ziemniaki, ogórki kiszone lub małosolne, koper, szczypior, natka pietruszki, majonez, jogurt, sól i pieprz, musztarda.
Wykonanie: kurczaka marynujemy w oleju wymieszanym z ziołami prowansalskimi. Gotujemy ziemniaki w mundurkach, obieramy je, kroimy w kostkę lub ugniatamy tłuczkiem, dodajemy ogórki pokrojone w kostkę, koper, natkę pietruszki, szczypior. Polewamy sosem zrobionym z jogurtu, majonezu, musztardy, soli, pieprzu.
Sałatkę układamy na plastry grillowanego kurczaka.

Kaszanka z folii
Składniki: kaszanka, ogórki kiszone, cebula, przyprawa do grilla, folia aluminiowa
Wykonanie: kaszankę obieramy z flaka, układamy na folii aluminiowej, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i kiszonego ogórka pokrojonego w słupki, posypujemy przyprawą do grilla. Zawijamy folię. Grillujemy.

Kręciołki z boczku
Składniki: boczek surowy w plastrach, kiełbaski, patyczki do szaszłyków, olej, keczup, sól, pieprz, papryka suszona, czosnek granulowany
Wykonanie: plastry boczku smarujemy marynatą (wymieszany olej z ketchupem, papryką, czosnkiem, solą, pieprzem). Boczek
owijamy/nadziewamy na patyczki do szaszłyków lub możemy owinąć boczkiem kiełbaski. Grillujemy.