
Warzywa z ziołami
Składniki: cukinia, papryka, bakłażan, suszone zioła (mieszanka prowansalska lub włoska lub oddzielnie - bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn)
Wykonanie: warzywa kroimy w plastry, posypujemy ziołami suszonymi, grillujemy

Kurczak nadziewany
Składniki: filet z kurczaka, mozzarella, szpinak, cebula, sól, pieprz, suszona papryka, wykałaczki
Wykonanie: filet z kurczaka nacinamy wzdłuż, żeby powstała kieszonka. Z obu stron posypujemy solą, pieprzem, papryką. Do kieszonki wkładamy plaster mozarelli, liście szpinaku, piórka cebuli. Spinamy wykałaczką. Grillujemy

Szaszłyki warzywne
Składniki: pieczarki, papryka, cukinia, sól, pieprz lub suszone zioła, patyczki do szaszłyków
Wykonanie: cukinie kroimy w plastry, paprykę w dużą kostkę, pieczarki duże na połówki, małe bez krojenia. Nadziewamy warzywa naprzemiennie na patyczki, solimy, doprawiamy pieprzem lub ziołami suszonymi

Karkówka z cebulą i masłem ziołowym
Składniki: karkówka, przyprawa do karkówki/grillowa, masło, płatki chilli, suszony rozmaryn, olej, natka pietruszki, sól, cebula
Wykonanie: przyprawę do grilla wymieszaj z olejem. Zamarynuj plastry karkówki. Wstaw na przynajmniej 15 minut do lodówki.
Masło wymieszaj z natką pietruszki, płatkami chilli, solą i rozmarynem. Wyłóż masło na folię spożywczą, nadaj mu kształt walca, włóż na 20 minut do lodówki.
Grillujemy mięso przez ok. 20 minut, obracając co kilka minut.
Na tacce grillujemy pokrojoną w piórka cebulę.
Na gotowe mięso nakładamy cebulę i plaster masła ziołowego.