1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół...
fot. ZS Chodecz

Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół przygotowujących do zawodu. Taką zasadę wyznaje dyrekcja Zespołu Szkół im. Władysława Reymonta, czyli „Reymontówki”. - Po raz trzeci nasza młodzież była na praktykach w Grecji i Portugalii - mówi Grażyna Wilińska, dyrektorka zespołu. Przyszli technicy rolnicy zdobywali wiedzę o pracy na roli w Grecji, zaś przyszli technicy żywienia - w Portugalii.

[sc]Trafili pod skrzydła wielbiciela Polski [/sc]
Przez trzy tygodnie uczniowie klasy o profilu rolniczym byli w miejscowości Olimpic Beach. Poznawali specyfikę greckiego rolnictwa oraz zwiedzali przetwórnię ryżu, kiwi, palarnię kawy, wytwórnię pasz i wytwórnię sera feta. Sadzili pomidory, paprykę, kwiaty. Właściciel hotelu „Dias”, w którym uczniowie, wraz z opiekunami, mieszkali, jest sympatykiem Polski i Polaków. - Powtarzał naszym uczniom, że powinni być dumni z tego, iż są Polakami - mówi Grażyna Wilińska. Organizował też uczniom ciekawe wyprawy, związane z praktykami zawodowymi. Dodatkową atrakcją po każdym tygodniu pracy były wyprawy turystyczne - a atrakcji turystycznych w Grecji nie brakuje! Byli między innymi w wiosce Pandeleimonas położonej u podnóża Olimpu.

[sc]Mieli praktyki w małych restauracjach [/sc]
Uczniowie z Chodcza, z klasy dla przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych, mieszkali w Apulio nad Oceanem Spokojnym. - Przez trzy tygodnie młodzież miała okazję poznać ten przepiękny kraj i jego smaki - mówi Joanna Modrzejewska, nauczycielka, która jako jeden z dwóch opiekunów towarzyszyła uczniom podczas praktyk. - Miała też okazję zmierzyć się z barierą językową, ponieważ większość Portugalczyków nie mówi po angielsku.

Młodzi ludzie pracowali w małych, rodzinnych restauracjach. Nauczyli się wiele, szczególnie przy obróbce owoców morza, ulubionego tutaj przysmaku, ale nie tylko. Zwiedzili Porto, Lizbonę, Fatimę i Bragę. Jak twierdzą uczniowie, poza praktyczną wiedzą, zyskali także wiele emocji i radości.


INFO Z POLSKI 11.05.2017 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju

2 z 12
Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół...
fot. ZS Chodecz

Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół przygotowujących do zawodu. Taką zasadę wyznaje dyrekcja Zespołu Szkół im. Władysława Reymonta, czyli „Reymontówki”. - Po raz trzeci nasza młodzież była na praktykach w Grecji i Portugalii - mówi Grażyna Wilińska, dyrektorka zespołu. Przyszli technicy rolnicy zdobywali wiedzę o pracy na roli w Grecji, zaś przyszli technicy żywienia - w Portugalii.

[sc]Trafili pod skrzydła wielbiciela Polski [/sc]
Przez trzy tygodnie uczniowie klasy o profilu rolniczym byli w miejscowości Olimpic Beach. Poznawali specyfikę greckiego rolnictwa oraz zwiedzali przetwórnię ryżu, kiwi, palarnię kawy, wytwórnię pasz i wytwórnię sera feta. Sadzili pomidory, paprykę, kwiaty. Właściciel hotelu „Dias”, w którym uczniowie, wraz z opiekunami, mieszkali, jest sympatykiem Polski i Polaków. - Powtarzał naszym uczniom, że powinni być dumni z tego, iż są Polakami - mówi Grażyna Wilińska. Organizował też uczniom ciekawe wyprawy, związane z praktykami zawodowymi. Dodatkową atrakcją po każdym tygodniu pracy były wyprawy turystyczne - a atrakcji turystycznych w Grecji nie brakuje! Byli między innymi w wiosce Pandeleimonas położonej u podnóża Olimpu.

[sc]Mieli praktyki w małych restauracjach [/sc]
Uczniowie z Chodcza, z klasy dla przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych, mieszkali w Apulio nad Oceanem Spokojnym. - Przez trzy tygodnie młodzież miała okazję poznać ten przepiękny kraj i jego smaki - mówi Joanna Modrzejewska, nauczycielka, która jako jeden z dwóch opiekunów towarzyszyła uczniom podczas praktyk. - Miała też okazję zmierzyć się z barierą językową, ponieważ większość Portugalczyków nie mówi po angielsku.

Młodzi ludzie pracowali w małych, rodzinnych restauracjach. Nauczyli się wiele, szczególnie przy obróbce owoców morza, ulubionego tutaj przysmaku, ale nie tylko. Zwiedzili Porto, Lizbonę, Fatimę i Bragę. Jak twierdzą uczniowie, poza praktyczną wiedzą, zyskali także wiele emocji i radości.


INFO Z POLSKI 11.05.2017 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju

3 z 12
Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół...
fot. ZS Chodecz

Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół przygotowujących do zawodu. Taką zasadę wyznaje dyrekcja Zespołu Szkół im. Władysława Reymonta, czyli „Reymontówki”. - Po raz trzeci nasza młodzież była na praktykach w Grecji i Portugalii - mówi Grażyna Wilińska, dyrektorka zespołu. Przyszli technicy rolnicy zdobywali wiedzę o pracy na roli w Grecji, zaś przyszli technicy żywienia - w Portugalii.

[sc]Trafili pod skrzydła wielbiciela Polski [/sc]
Przez trzy tygodnie uczniowie klasy o profilu rolniczym byli w miejscowości Olimpic Beach. Poznawali specyfikę greckiego rolnictwa oraz zwiedzali przetwórnię ryżu, kiwi, palarnię kawy, wytwórnię pasz i wytwórnię sera feta. Sadzili pomidory, paprykę, kwiaty. Właściciel hotelu „Dias”, w którym uczniowie, wraz z opiekunami, mieszkali, jest sympatykiem Polski i Polaków. - Powtarzał naszym uczniom, że powinni być dumni z tego, iż są Polakami - mówi Grażyna Wilińska. Organizował też uczniom ciekawe wyprawy, związane z praktykami zawodowymi. Dodatkową atrakcją po każdym tygodniu pracy były wyprawy turystyczne - a atrakcji turystycznych w Grecji nie brakuje! Byli między innymi w wiosce Pandeleimonas położonej u podnóża Olimpu.

[sc]Mieli praktyki w małych restauracjach [/sc]
Uczniowie z Chodcza, z klasy dla przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych, mieszkali w Apulio nad Oceanem Spokojnym. - Przez trzy tygodnie młodzież miała okazję poznać ten przepiękny kraj i jego smaki - mówi Joanna Modrzejewska, nauczycielka, która jako jeden z dwóch opiekunów towarzyszyła uczniom podczas praktyk. - Miała też okazję zmierzyć się z barierą językową, ponieważ większość Portugalczyków nie mówi po angielsku.

Młodzi ludzie pracowali w małych, rodzinnych restauracjach. Nauczyli się wiele, szczególnie przy obróbce owoców morza, ulubionego tutaj przysmaku, ale nie tylko. Zwiedzili Porto, Lizbonę, Fatimę i Bragę. Jak twierdzą uczniowie, poza praktyczną wiedzą, zyskali także wiele emocji i radości.


INFO Z POLSKI 11.05.2017 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju

4 z 12
Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół...
fot. ZS Chodecz

Dobra praktyka to podstawa dla uczniów szkół przygotowujących do zawodu. Taką zasadę wyznaje dyrekcja Zespołu Szkół im. Władysława Reymonta, czyli „Reymontówki”. - Po raz trzeci nasza młodzież była na praktykach w Grecji i Portugalii - mówi Grażyna Wilińska, dyrektorka zespołu. Przyszli technicy rolnicy zdobywali wiedzę o pracy na roli w Grecji, zaś przyszli technicy żywienia - w Portugalii.

[sc]Trafili pod skrzydła wielbiciela Polski [/sc]
Przez trzy tygodnie uczniowie klasy o profilu rolniczym byli w miejscowości Olimpic Beach. Poznawali specyfikę greckiego rolnictwa oraz zwiedzali przetwórnię ryżu, kiwi, palarnię kawy, wytwórnię pasz i wytwórnię sera feta. Sadzili pomidory, paprykę, kwiaty. Właściciel hotelu „Dias”, w którym uczniowie, wraz z opiekunami, mieszkali, jest sympatykiem Polski i Polaków. - Powtarzał naszym uczniom, że powinni być dumni z tego, iż są Polakami - mówi Grażyna Wilińska. Organizował też uczniom ciekawe wyprawy, związane z praktykami zawodowymi. Dodatkową atrakcją po każdym tygodniu pracy były wyprawy turystyczne - a atrakcji turystycznych w Grecji nie brakuje! Byli między innymi w wiosce Pandeleimonas położonej u podnóża Olimpu.

[sc]Mieli praktyki w małych restauracjach [/sc]
Uczniowie z Chodcza, z klasy dla przyszłych techników żywienia i usług gastronomicznych, mieszkali w Apulio nad Oceanem Spokojnym. - Przez trzy tygodnie młodzież miała okazję poznać ten przepiękny kraj i jego smaki - mówi Joanna Modrzejewska, nauczycielka, która jako jeden z dwóch opiekunów towarzyszyła uczniom podczas praktyk. - Miała też okazję zmierzyć się z barierą językową, ponieważ większość Portugalczyków nie mówi po angielsku.

Młodzi ludzie pracowali w małych, rodzinnych restauracjach. Nauczyli się wiele, szczególnie przy obróbce owoców morza, ulubionego tutaj przysmaku, ale nie tylko. Zwiedzili Porto, Lizbonę, Fatimę i Bragę. Jak twierdzą uczniowie, poza praktyczną wiedzą, zyskali także wiele emocji i radości.


INFO Z POLSKI 11.05.2017 - przegląd najciekawszych informacji ostatnich dni w kraju

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Mistrzostwa Polski Mażoretek 2025 w Chełmnie. Zobaczcie zdjęcia z drugiego dnia

Mistrzostwa Polski Mażoretek 2025 w Chełmnie. Zobaczcie zdjęcia z drugiego dnia

Bzy w wazonie są dłużej świeże, gdy dodaję to do wody - oto skuteczny trik na kwiaty

Bzy w wazonie są dłużej świeże, gdy dodaję to do wody - oto skuteczny trik na kwiaty

Przytulne wnętrza domu Małgorzaty Sochy. Tak z mężem i dziećmi mieszka znana aktorka

Przytulne wnętrza domu Małgorzaty Sochy. Tak z mężem i dziećmi mieszka znana aktorka

Zobacz również

Koncerty, biegi, biesiady przy grillu. Majówka za rogatkami Bydgoszczy pełna wydarzeń

Koncerty, biegi, biesiady przy grillu. Majówka za rogatkami Bydgoszczy pełna wydarzeń

Talerzyk weselny. Takie są teraz koszty wesela. Ile goście dają do kopert w 2025?

Talerzyk weselny. Takie są teraz koszty wesela. Ile goście dają do kopert w 2025?