
Niedosłuch to choroba cywilizacyjna. Słuch pogarsza się wraz z wiekiem, jednak problem ze słuchem dotyczy nie tylko ludzi dojrzałych, ale również bardzo młodych.
Często dzieje się tak również z powodu nawyków, które mogą być bardzo szkodliwe dla słuchu. Okazuje się, że istnieją produkty spożywcze, dzięki którym można spowolnić negatywne zmiany i cieszyć się dobrym słuchem dłużej.
Niewielkie zmiany w diecie mogą opóźniać utratę słuchu związaną z wiekiem. Pewnie niezdrowe nawyki mogą te zmiany przyspieszyć i sprawić, że słuch pogarszać się będzie znacznie szybciej. Jest to ważne również jesienią i zimą, gdy uszy narażone są na zapalenia. Sprawdź, jakich produktów spożywczych unikać - one mogą osłabiać słuch.
Takie produkty spożywcze mogą osłabiać słuch! Zobacz, co jeść a czego nie, by poprawić słuch >>>>>

BANANY
Aby poprawić słuch, warto sięgać po produkty bogate w cynk, magnez i potas. Minerały te chronią komórki ucha wewnętrznego przed uszkodzeniami i zmniejszają ryzyko infekcji. Znajdziesz je między innymi w bananach.

BURAKI
Cynk, magnez i potas to minerały, które chronią komórki ucha wewnętrznego przed uszkodzeniami i zmniejszają ryzyko infekcji. Można je znaleźć między innymi w burakach - warto po nie sięgać, aby poprawić słuch.

GORZKA CZEKOLADA
Znajdujące się w gorzkiej czekoladzie minerały, takie jak cynk, magnez i potas, chronią komórki ucha wewnętrznego przed uszkodzeniami i zmniejszają ryzyko infekcji. Warto sięgać po gorzką czekoladę, aby poprawić słuch.