
AWOKADO
Dla słuchu ważne są również kwasy omega-3, które wspomagają prawidłowy przepływ krwi w uchu, zmniejszając utratę słuchu następującą z wiekiem. Najwięcej kwasów omega-3 jest między innymi w awokado.

RYBY MORSKIE
Ryby morskie są bogate w kwasy omega-, które są bardzo istotne dla słuchu - wspomagają prawidłowy przepływ krwi w uchu, zmniejszając utratę słuchu następującą z wiekiem.

POMARAŃCZE
By poprawić słuch, warto włączyć do swojej diety pomarańcze, które są bogate w witaminy E, C i kwas foliowy. Chronią one komórki ucha przed uszkodzeniami antyoksydacyjnymi i sprzyjają wytwarzaniu nowych komórek, zmniejszając utratę słuchu.

SZPINAK
Produkty bogate w witaminy E, C i kwas foliowy. Chronią one komórki ucha przed uszkodzeniami antyoksydacyjnymi i sprzyjają wytwarzaniu nowych komórek, zmniejszając utratę słuchu. Składniki te znaleźć można między innymi w szpinaku - warto włączyć go do diety, by poprawić słuch.