9 z 12

fot. unsplash.com
BROKUŁY
Brokuły są bogate w witaminy E, C i kwas foliowy, które chronią komórki ucha przed uszkodzeniami antyoksydacyjnymi i sprzyjają wytwarzaniu nowych komórek, zmniejszając utratę słuchu.
10 z 12

fot. unsplash.com
ARONIA
By poprawić słuch, warto włączyć do swojej diety produkty bogate w witaminy E, C i kwas foliowy. Chronią one komórki ucha przed uszkodzeniami antyoksydacyjnymi i sprzyjają wytwarzaniu nowych komórek, zmniejszając utratę słuchu. Składniki te znaleźć można między innymi w aronii.
11 z 12

fot. unsplash.com
CZEGO UNIKAĆ, ABY NIE POGARSZAĆ SŁUCHU?
By nie wpływać negatywnie na słuch, lepiej jeść jak najmniej słodyczy. Cukier podnosi poziom glukozy we krwi, a ta sprzyja uszkadzaniu naczyń krwionośnych w uszach.