https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski zimne - 16 grudnia 2006

Pierwsza część "Nowoczesnej kuchni polskiej Makłowicza i Bikonta" - "Przekąski zimne" - już w sobotę.

Kanapki z "awanturką", karp po żydowsku, cielęcina w sosie tuńczykowym, buraczkowy łosoś, zielony pasztet, sos serowy do wędlin - to tylko niektóre spośród 36 przepisów na zimne przekąski, jakie proponują naszym Czytelnikom słynni smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont.

Oprócz potraw na zaostrzenie apetytu, znajdziemy tu propozycje na śniadania, również świąteczne. Smakosze proponują też zimne sosy do zimnych mięs i jarzyn. Po prostu zimny bufet.

Piotr Bikont szczególnie poleca "Fałszywe foie gras". - To dość prosty w przyrządzeniu i tani zimny pasztet, który smakuje bardzo podobnie jak arcydrogi francuski przysmak - foie gras, czyli z przerośniętych gęsich watróbek.

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska