W pierwszej części swej kolekcji smakosze Robert Makłowicz i Piotr Bikont serwowali nam przekąski zimne. Teraz przyszła kolej na przekąski ciepłe. Podaje się je na początku posiłku, najczęściej w małych porcjach, na zachętę do dalszego ucztowania. Ale - jak zapewniają autorzy "Nowoczesnej kuchni polskiej" - wiele ciepłych przekąsek może stanowić samodzielne dania. Czytelnicy znajdą więc przepisy na potrawy śniadaniowe, m.in. z jajek, dania mięsne, rybne i warzywne. Piotr Bikont szczególnie poleca faszerowane makarony. - Prezentujemy trzy różne farsze, którymi można nadziewać makarony o specyficznych kształtach, jak krótkie rurki, duże muszelki, czy wielkie makaronowe rury zwane po włosku cannelloni.
W sobotę z "Gazeta Pomorską" Nowoczesna kuchnia polska Makłowicza i Bikonta część 2 "Przekąski ciepłe"
Cena: tylko 3,50 zł plus cena gazety
Nowoczesna kuchnia polska to:
- 540 przepisów
- 18 części tematycznych
- ponad 1000 stron
- dania tradycyjne w nowoczesnym wykonaniu
- kulinarne nowinki i ciekawostki
- "smakowite" ilustracje potraw