
Faszerowane pieczarki
Składniki: pieczarki, cebula, pomidory, papryka, zioła, sól pieprz, papryka w proszku, tarty ser, zielona pietruszka
Wykonanie: obcinamy ogonki pieczarkom, kroimy je w kostkę. Podsmażamy z pokrojonymi w kostkę warzywami - cebulą, pomidorami i papryką. Doprawiamy ziołami, solą, pieprzem, proszkowaną papryką. Farsz nakładamy do pieczarek (posypanych solą i pieprzem), pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Pod koniec pieczenia posypujemy startym serem. Dekorujemy natką zielonej pietruszki

Vege szaszłyki
Składniki: pomidorki koktajlowe, mozzarella mini, liście bazylii
Wykonanie: na szpikulce do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie: pomidory koktajlowe, liście bazylii i mozzarellę

Serowy dip do chipsów
Składniki: ser topiony, ser pleśniowy, ser żółty, mleko
Wykonanie: wszystkie sery umieszczamy w garnuszku, podlewamy małą ilością mleka, podgrzewamy cały czas mieszając, do uzyskania konsystencji dipu

Carpaccio
Składniki: mozzarella w kulce, pomidory, krem balsamiczny, zioła prowansalskie, rukola
Wykonanie: ser i pomidory kroimy w plastry. Układamy naprzemiennie na talerzu, by powstał okrąg. W środek wkładamy liście rukoli. Polewamy lekko kremem balsamicznym i posypujemy ziołami