
Koreczki
Składniki: kiełbasa lub kabanos, żółty ser, mini mozzarella, feta, oliwki, papryka, ogórki kiszone lub konserwowe (wybieramy 3-4 składniki)
Wykonanie: wybrane produkty większych rozmiarów (jak kiełbasa, kabanos, ogórki lub papryka) kroimy na plasterki lub w większą kostkę. Mniejsze składniki (oliwki, pomidory koktajlowe czy mini mozzarella) pozostawiamy w całości. Składniki nabijamy na wykałaczkę, tak by największe kawałki były na dole

Małe babeczki z warzywami
Składniki: szklanka liści szpinaku, 1/4 cukinii, 30 g fety, 1/3 czerwonej papryki, 2 jajka, czosnek granulowany, sól i pieprz, szczypiorek
Wykonanie: szpinak siekamy, cukinię ścieramy na tarce, paprykę kroimy w małą kosteczkę. Jajka roztrzepujemy w misce, z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodajemy warzywa. Masę przekładamy do foremek do muffinek lub małych tart (blaszane natłuszczamy). Pieczemy 15 minut w 190 stopniach

Ślimaki z ciasta francuskiego
Składniki: ciasto francuskie, salami, tuńczyk z puszki, passata pomidorowa, zioła
Wykonanie: rozwijamy ciasto francuskie. Kroimy na 4 pionowe prostokąty. Każdy smarujemy passatą, posypujemy ziołami, kładziemy na środku (pionowo) plastry salami oraz kawałki tułczyka. Zwijamy każdy pasek w długą rolatę, kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni

Zielone kanapki
Składniki: chleb tostowy, ogórek świeży i kiszony, szczypiorek, szpinak lub sałata, zielony ser pleśniowy, serek puszysty do smarowania
Wykonanie: chleb obieramy ze skórek. Każdą kanapkę smarujemy serkiem. Na połowę kanapek kładziemy szpinak lub sałatę, plastry ogórków, sera. Przykrywamy kromką chleba z serkiem. Przecinamy w poprzek, by powstał trójkąt. Posypujemy szczypiorkiem