9 z 10
Bazą parówki powinno być mięso - najlepiej, gdy jego...
fot. pixabay.com

Bazą parówki powinno być mięso - najlepiej, gdy jego zawartość nie jest mniejsza niż 70-80 proc. Zdecydowanie należy unikać parówek, w których składzie znajduje się mięso oddzielone mechanicznie (MOM), czyli po prostu odpady – ścięgna, chrząstki, tłuszcz, błony, rozdrobnione kości, a niekiedy nawet pióra i pazury. Warto też zwrócić uwagę na to, by produkt nie zawierał... cukru! W składzie dobrych parówek nie powinno być też między innymi azotynu sodu (E 250) i azotanu sodu (E 251) oraz fosforanów.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Polecamy

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

W Chełmnie znowu rządzą rycerze! Tak wygląda Turniej Rycerski 2025 w Chełmnie

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"