5 z 9

fot. Anna Daniluk
Kiełbaski zapiekane w cieście. Etap 4
Kiełbaski podsmaż z obu stron, aż nabiorą złoto-brązowego koloru i zaczną przyjemnie pachnieć.
6 z 9

fot. Anna Daniluk
Kiełbaski zapiekane w cieście. Etap 5
Podsmażone kiełbaski zalej ciastem naleśnikowym i piecz przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220° C z funkcją termoobiegu.
7 z 9

fot. Anna Daniluk
Kiełbaski zapiekane w cieście. Etap 6
Upieczone kiełbaski w cieście przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem lub świeżymi listkami tymianku.
8 z 9

fot. materiały prasowe Mlekpolu
Mleko Łaciate 2 procent
Do zrobienia kiełbasek zapiekanych w cieście potrzebne jest mleko Łaciate 2 procent.