"Pyszne korzenie" / "Tarta Poducha" Kuchenne rewolucje
"Tarta Poducha" we Wrocławiu przeszła Kuchenne rewolucje Magdy Gessler. Znana restauratorka zmieniła nazwę lokalu na "Pyszne korzenie" i odnowiła wnętrze. W menu pojawiły się z kolei nowe dania.
Właściciele dostali od Magdy Gessler prawdziwą lekcję prowadzenia gastronomii. Czy wykorzystali swoją szansę? Odpowiedź poznamy, oglądając najnowszy odcinek Kuchennych rewolucji w czwartek, 3 października 2019 roku, o godz. 21.30 na antenie TVN.
"Pyszne korzenie" Wrocław opinie
- Kochamy tworzyć, kochamy gotować i kochamy jeść. Wszystkie te aspekty traktujemy z poszanowaniem tradycji, jednak chcemy też w swojej kuchni odzwierciedlać swoje osobowości, tworząc naszą kuchnię fusion - deklarują właściciele "Pysznych korzeni" we Wrocławiu. Czy tworzona przez nich kuchnia przypadła do gustu gościom? Jakie opinie o dawnej restauracji "Tarta Poducha", przechrzczonej przez Magdę Gessler na "Pyszne Korzenie", mają klienci? Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- - Przemiła, przesympatyczna obsługa. Piękny uśmiech i dotrzymanie słowa. Ogromna porcja pysznego makaronu sprawiła ,że ledwo dotoczyczliśmy się do domu... Byłiśmy 2 razy i na 100% wrócimy - Elżbieta.
- - Fantastyczne miejsce :) Jedzenie przepyszne. Miła obsługa i bardzo przytulne wnętrze - Kasia.
- - Pyszne jedzenie, ciekawe smaki, sympatyczna obsługa i przytulne wnętrze. Polecam! - Joanna.
- - Carbonara przepyszna. Najlepsza jaką do tej pory jadłam. Wyraziste smaki. Małe, ale przytulne miejsce, obsługa na wysokim poziomie. Pełna kultura i życzliwość. Wrócę na pewno - Magda.
- - Polecam! Było pysznie, wszystko świeże i przygotowane w punkt. Obsługa uprzejma, widać, że gotowanie to Ich pasja - Weronika.
Jak widać, bistro "Pyszne Korzenie" zbiera bardzo dużo pozytywnych opinii. Goście zachwalają nie tylko smak potraw, ale także obsługę w lokalu. Wielu klientów deklaruje, że na pewno wróci do restauracji.
"Pyszne korzenie" Wrocław: menu, ceny
Jak wskazuje nowa nazwa lokalu - "Pyszne korzenie" - w restauracji królują dania na bazie warzyw korzeniowych, ale także potrawy nawiązujące do korzeni tradycji kulinarnej kuchni Polski, Francji i Włoch. W menu znalazły się między innymi:
- łosoś w sosie maślanym z tymiankiem - 42 zł,
- makaron carbonara - 25 zł,
- sałata dynia i parmezan - 24 zł.
W menu pojawił się także "rewolucyjny zestaw degustacyjny Magdy Gessler" stworzony po to, by goście mogli spróbować wszystkich dań z przepisów znanej restauratorki. Co znalazło się w zestawie?
- pasztet z selera,
- żur staropolski,
- tarta lotaryńska,
- kotlet z indyka, jabłko i puree,
- słodka tarta.
Za zestaw degustacyjny potraw Magdy Gessler trzeba zapłacić 75 zł.
"Pyszne korzenie" / "Tarta Poducha" Kuchenne rewolucje online
Jeśli nie mogliście zobaczyć tego odcinka Kuchennych rewolucji w telewizji, nic straconego! Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji są dostępne online w internecie na player.pl:
Kuchenne rewolucje "Pyszne korzenie" / "Tarta Poducha" online
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas
- Rozanielona Kinga Duda wije sobie nowe gniazdko w Warszawie! ZDJĘCIA TYLKO U NAS
- Grób Wojciecha Siemiona wyróżnia się na cmentarzu. Uwielbiany aktor zginął tragicznie