Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Czarcia Łapa, Lublin po "Kuchennych Rewolucjach" [ZMIANY, OPINIE, MENU, CENY]

mw-g
Kuchenne Rewolucje zawitały do Lublina, do restauracji Czarcia Łapa. Magda Gessler wprowadziła zmiany i restauracja znana mieszkańcom stała się zupełnie innym miejscem. Jakie są teraz opinie gości o restauracji Czarcia Łapa? Co można znaleźć w menu?
Kuchenne Rewolucje zawitały do Lublina, do restauracji Czarcia Łapa. Magda Gessler wprowadziła zmiany i restauracja znana mieszkańcom stała się zupełnie innym miejscem. Jakie są teraz opinie gości o restauracji Czarcia Łapa? Co można znaleźć w menu? archiwum PPG
Kuchenne Rewolucje zawitały do Lublina, do restauracji Czarcia Łapa. Magda Gessler wprowadziła zmiany i restauracja znana mieszkańcom stała się zupełnie innym miejscem. Jakie są teraz opinie gości o restauracji Czarcia Łapa? Co można znaleźć w menu. Sprawdźcie.

Czarcia Łapa po Kuchennych Rewolucjach

Czarcią Łapę w Lublinie zna prawie każdy. Ale odwiedza mało kto. Jak głosi legenda, na przełomie XIV i XV wieku diabeł wydał sprawiedliwy wyrok na korzyść biednej kobiety. A żeby go przypieczętować oparł się ręką o stół, wypalając w desce ślad swojej dłoni. Niestety ta ciekawa historia bardziej odstrasza niż przyciąga Lublinian.

Przyznają oni, że w restauracji Czarcia Łapa jest smaczna kuchnia a lokal ma świetną lokalizację sam środek rynku, jednak z drugiej strony jest ciemno, duszno i mroczno. W restauracji Czarcia Łapa naprawdę można znaleźć diabła, ale tkwi on w szczegółach. I to właśnie jego będzie musiała przegonić Magda Gessler.

Tym razem jednak nie tylko Magda Gessler zmierzy się z trudnymi zadaniami. Znana restauratorka przygotowała tajemniczy egzamin z zaglądania do kieliszka, a także sprawdzian z działania pod presją czasu...

Kuchenne Rewolucje - restauracja Czarcia Łapa

Po Kuchennych Rewolucjach, jakie odbyły się w lokalu Czarna Łapa, Magda Gessler miała powiedzieć, że lubelska restauracja stanie się teraz jedną z jej ulubionych i zapowiedziała, że często będzie tu wracała.

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Czarcia Łapa po Kuchennych Rewolucjach - MENU

Oto lista niektórych potraw z karty" "Czarciej Łapy":

  • Bruschetta pomidorowa - 19,90
  • Tatar z polędwicy wołowej - 29,90
  • Tatar z łososia - 27,90
  • Panierowane małże - 24,90
  • Cioppino (zupa z owocami morza) - 19,90
  • Krem szparagowy - 15,90
  • Szczawiowa - 14,90
  • Penne Salsiccia (włoska kiełbasa, borowiki, sos pomidorowy) - 26,90
  • Domowe gnocchi - 2990
  • Risotto al nero (z ośmiornicą) - 39,90
  • Pizza Margeritha - 32,90
  • Pizza Diavola - 26, 90
  • Pizza Pepperoni - 26,90
  • Policzki wieprzowe - 38,90
  • Stek wołowy Tomahawk - 29,90
  • Burger wołowy - 37,90
  • Łosoś z rukwią wodną, orzechami nerkowca, rzodkwią i migdałowym dressingiem - 47,90
  • Rosół z literkowym makaronem (danie dla dzieci) - 5,90
  • Penne z sosem pomidorowym (dlanie dla dieci) - 9,90
  • Ciasto czekoladowe - 18,90
  • Ciasto marchwiowe - 15,90

Magda Gessler zaatakowana przez dwóch napastników

Czarcia Łapa po Kuchennych Rewolucjach - OPINIE

Restaurację Czarcia Łapa najlepiej odwiedzić osobiście, by wyrobić sobie własne zdanie na temat zmian, jakie wprowadziła Magda Gessler, jednak jeśli nie ma takiej możliwości, by samemu zjeść coś z menu Czarciej Łapy, warto poznać opinie tych, którzy w restauracji Czarcia Łapa byli już po wizycie Magdy Gessler.

Prezentujemy wybrane komentarze, które można znaleźć w internecie na temat restauracji Czarcia Łapa (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Trzeba odwiedzić i ze względu na legendę i oczywiście kuchnię, która jest dopracowana, i smaczna, ale nie aż tak powalająca jak się można spodziewać wcześniej słysząc o tym lokalu - pisze Mariusz.

- Pierwszy raz w życiu jadłam peklowane jajko podane w chłodniku. Poprawne dania, smaczny burger, pyszny kurczak w porcji dla dziecka i powalający deser - cieplutka lawa z czekolady zamknięta w kruchym cieście z gałką lodów. Byłoby doskonale gdyby nie czas oczekiwania - ok. pół godziny na proste dania z karty - komentuje Katarzyna.

- Wystrój może trochę za ubogi i surowy jak na dobrą restaurację. Sprawia wrażenie jakby była w trakcie remontu, ale obsługa miła i profesjonalna. Jedzenie bardzo dobre. Uwaga na zupy! Podawane są w tak wielkich miskach, że pluton wojska by się najadł. Po zupie trudno już coś konkretnego wchłonąć. Lepiej zapytać kelnera albo przyjść na obiad po dwudniowej głodówce - relacjonuje Mirosław.

- Zmiana wystroju restauracji spowodowała, że czułam się jak na rozwalonej białej budowie. Zimno w wystroju i w pomieszczeniach. Jedzenie dosyć drogie ale średniej jakości. Zapowiadana rewolucja w karcie jest rzeczywiście ale jak dla mnie to nie byłam zachwycona i jednak nie wrócę - pisze Ewa.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska