Czarcia Łapa po Kuchennych Rewolucjach
Czarcią Łapę w Lublinie zna prawie każdy. Ale odwiedza mało kto. Jak głosi legenda, na przełomie XIV i XV wieku diabeł wydał sprawiedliwy wyrok na korzyść biednej kobiety. A żeby go przypieczętować oparł się ręką o stół, wypalając w desce ślad swojej dłoni. Niestety ta ciekawa historia bardziej odstrasza niż przyciąga Lublinian.
Przyznają oni, że w restauracji Czarcia Łapa jest smaczna kuchnia a lokal ma świetną lokalizację sam środek rynku, jednak z drugiej strony jest ciemno, duszno i mroczno. W restauracji Czarcia Łapa naprawdę można znaleźć diabła, ale tkwi on w szczegółach. I to właśnie jego będzie musiała przegonić Magda Gessler.
Tym razem jednak nie tylko Magda Gessler zmierzy się z trudnymi zadaniami. Znana restauratorka przygotowała tajemniczy egzamin z zaglądania do kieliszka, a także sprawdzian z działania pod presją czasu...
Kuchenne Rewolucje - restauracja Czarcia Łapa
Po Kuchennych Rewolucjach, jakie odbyły się w lokalu Czarna Łapa, Magda Gessler miała powiedzieć, że lubelska restauracja stanie się teraz jedną z jej ulubionych i zapowiedziała, że często będzie tu wracała.
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Czarcia Łapa po Kuchennych Rewolucjach - MENU
Oto lista niektórych potraw z karty" "Czarciej Łapy":
- Bruschetta pomidorowa - 19,90
- Tatar z polędwicy wołowej - 29,90
- Tatar z łososia - 27,90
- Panierowane małże - 24,90
- Cioppino (zupa z owocami morza) - 19,90
- Krem szparagowy - 15,90
- Szczawiowa - 14,90
- Penne Salsiccia (włoska kiełbasa, borowiki, sos pomidorowy) - 26,90
- Domowe gnocchi - 2990
- Risotto al nero (z ośmiornicą) - 39,90
- Pizza Margeritha - 32,90
- Pizza Diavola - 26, 90
- Pizza Pepperoni - 26,90
- Policzki wieprzowe - 38,90
- Stek wołowy Tomahawk - 29,90
- Burger wołowy - 37,90
- Łosoś z rukwią wodną, orzechami nerkowca, rzodkwią i migdałowym dressingiem - 47,90
- Rosół z literkowym makaronem (danie dla dzieci) - 5,90
- Penne z sosem pomidorowym (dlanie dla dieci) - 9,90
- Ciasto czekoladowe - 18,90
- Ciasto marchwiowe - 15,90
Magda Gessler zaatakowana przez dwóch napastników
Czarcia Łapa po Kuchennych Rewolucjach - OPINIE
Restaurację Czarcia Łapa najlepiej odwiedzić osobiście, by wyrobić sobie własne zdanie na temat zmian, jakie wprowadziła Magda Gessler, jednak jeśli nie ma takiej możliwości, by samemu zjeść coś z menu Czarciej Łapy, warto poznać opinie tych, którzy w restauracji Czarcia Łapa byli już po wizycie Magdy Gessler.
Prezentujemy wybrane komentarze, które można znaleźć w internecie na temat restauracji Czarcia Łapa (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- Trzeba odwiedzić i ze względu na legendę i oczywiście kuchnię, która jest dopracowana, i smaczna, ale nie aż tak powalająca jak się można spodziewać wcześniej słysząc o tym lokalu - pisze Mariusz.
- Pierwszy raz w życiu jadłam peklowane jajko podane w chłodniku. Poprawne dania, smaczny burger, pyszny kurczak w porcji dla dziecka i powalający deser - cieplutka lawa z czekolady zamknięta w kruchym cieście z gałką lodów. Byłoby doskonale gdyby nie czas oczekiwania - ok. pół godziny na proste dania z karty - komentuje Katarzyna.
- Wystrój może trochę za ubogi i surowy jak na dobrą restaurację. Sprawia wrażenie jakby była w trakcie remontu, ale obsługa miła i profesjonalna. Jedzenie bardzo dobre. Uwaga na zupy! Podawane są w tak wielkich miskach, że pluton wojska by się najadł. Po zupie trudno już coś konkretnego wchłonąć. Lepiej zapytać kelnera albo przyjść na obiad po dwudniowej głodówce - relacjonuje Mirosław.
- Zmiana wystroju restauracji spowodowała, że czułam się jak na rozwalonej białej budowie. Zimno w wystroju i w pomieszczeniach. Jedzenie dosyć drogie ale średniej jakości. Zapowiadana rewolucja w karcie jest rzeczywiście ale jak dla mnie to nie byłam zachwycona i jednak nie wrócę - pisze Ewa.