Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Czardasz po Kuchennych rewolucjach [OPINIE, MENU, CENY]

mz
Czardasz przeszedł Kuchenne rewolucje. Jakie są opinie gości o restauracji?
Czardasz przeszedł Kuchenne rewolucje. Jakie są opinie gości o restauracji? Karolina Misztal
Restauracja "Czardasz" w Gdańsku przeszła Kuchenne rewolucje. Dlatego w "Czardaszu" potrzebna była pomoc Magdy Gessler? Jak przebiegły Kuchenne rewolucje? Jakie są opinie o restauracji po rewolucji? Przedstawiamy opinie gości, menu oraz ceny.

Dlatego do restauracji "Czardasz" w Gdańsku zaproszono ekipę Kuchennych rewolucji? Jakie były problemy tej restauracji? Czy rewolucja się udała? Zobaczcie, co udało się nam ustalić.

Czardasz Kuchenne rewolucje

Jak czytamy na stronie programu, restauracja "Czardasz" istnieje już od 50 lat i w PRL-u była słynna na cały Gdańsk – o czym dzisiaj przypominają już tylko entuzjastyczne wpisy sprzed dziesięcioleci w księdze pamiątkowej w licznych językach – polskim, rosyjskim czy angielskim! Tak było kiedyś, ale renoma „Czardasza” minęła jak i tamta epoka. Wnętrze „Czardasza” też wygląda trochę jak skład zapomnianych staroci. Do menu wkradły się pozycje zupełnie niewęgierskie, jak „sałatka caprese”, które jednak nie są w stanie przyciągnąć nowych gości. Podobnie jak młoda i ambitna szefowa kuchni, która otwarcie przyznaje, że nie ma pojęcia o kuchni węgierskiej!

Poznaj także szczegóły innej rewolucji z nowego sezonu Kuchennych rewolucji: Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach". "Ceny z kosmosu" [opinie, zdjęcia]

Czardasz opinie

Jakie opinie po Kuchennych rewolucjach mają goście restauracji "Czardasz" w Gdańsku? O restauracji można znaleźć wiele pozytywnych opinii w internecie, jednak pojawiają się i takie, w których są negatywne uwagi. Dlatego najlepiej wybrać się tam osobiście i samodzielnie wyrobić sobie opinię o "Czardaszu".

Poniżej prezentujemy wybrane opinie, które można znaleźć w mediach społecznościowych (pisownia oryginalna, opinie nie zawszą są zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Do restauracji Czardasz wybraliśmy się z ciekawości... Bardzo miła obsługa, pani poleciła nam nunch, czyli zupa ,drugie danie I napój do wyboru... Kapuśniak- ciut za słony , ale pyszny, sporo mięsa, treściwy zjedliśmy ze smakiem. Zupa rybna- z kawałkami łososia, selerem naciowym I włoszczyzną, zupa lekka, dobra. Placek węgierski - chrupiący placek ,duże kawałki mięsa, pyszny sos gulaszowy bardzo smaczny. Pierożki z mięsnym farszem- drożdżowe ciasto , mięsne nadzienie jak dla mnie ciut za pikantne...
Ogólnie polecam, tanio I smacznie - ocenia Agnieszka.

- Obsługa bardzo miła, bogracz bardzo dobry, przystawka w postaci 4 szt. pierożków też dobra, ale żeberka nie powalają wcale. Były nijakie i bez smaku, ziemniaki opiekane chyba ze dwa razy i nie dało się zjeść do tego mizeria mizerna - wspomina swój pobyt w lokalu "Czardasz" Wioletta.

- Fenomenalny Kelner !!! Byliśmy niestety przejazdem i aż żal, ze nie możemy restauracji odwiedzać częściej. Co prawda oglądamy Kuchenne Rewolucje ale nie wiedzieliśmy, ze akurat do tej restauracji idziemy. Polecił nam kolega, który w Gdańsku mieszka. Towarzysze zamówili zupe i bogracz, oboje byli zachwyceni daniami. Ja zamówiłam karkowke z ziemniakami i mizeria. Nie jestem fanką mięsa Ale uwielbiam dodatki. I tu muszę oddać sprawiedliwosc ze w życiu nie jadłam tak dobrej karkówki, była idealna. Ziemniaki cudo i zaskakująca ilość. Mizeria mnie zaskoczyła przyprawa oczywiście na Plus. I tak jak wszyscy troje nie lubimy smalcu, podarunek przed kolacją wywarł na nas ogromne wrażenie, musiałam niestety nie dojesc karkowki, która była ogromna na rzecz ponownego skosztowania smalcu. Kelner był cudowny, miły, sympatyczny pojawiał się zawsze w czas, przekazywał pozytywną energię, podobały mi się również kwiaty w doniczkach na stole, oraz ze kelner po prośbie mojego towarzysza podał kolejny napój wraz z podaniem dania obiadowego. To mały drobiazg, który się docenia. Dziękujemy za goscine i mamy nadzieję ze będziemy mieli znów okazję skosztować Waszej kuchni i Pozdrowienia dla Kelnera - ocenia Karola.

- W "Czardaszu" pojawiliśmy się z ciekawości. Jesteśmy miłośnikami kuchni węgierskiej. Przy stolikach brzydkie, poprzewracane kwiaty w doniczkach. Obsługa podeszła do nas po paru minutach, czas oczekiwania na jedzenie umiarkowany. karkówka w węgierskiej marynacie:...danie na talerzu wyglądało bardzo ubogo, mała ilość ziemniaków, mizeria z 2/10 szklarniowego ogórka, mikroskopijna ilość śmietany, kompletnie rozwodnionej na dnie miseczki (Pewnie zrobiona dzień wcześniej skoro ogórki zdążyły pościć wodę)... kompletne bez aromatu i smaku. Trochę to dziwi, ponieważ mamy sezon na ogórki gruntowe i warzywniak obok), mięso dobrze dopieczone,ale przeciętnych rozmiarów. Bogracz: podany w interesujący sposób, pikantny, mięso dobre, wielkość zadowalająca. Okazuję się, by móc uregulować rachunek trzeba niestety się osobiście pofatygować do baru i chwilę przy nim poczekać, gdyż cała obsługa znajduję się na zapleczu - wspomina Karol.

- Wszystko na plus! Placek ogromny, pyszny, bardzo intensywne smaki. Patelnia genialna, warzywka i morela cudowna. Pani która nas obsługiwała miła i konkretna. Miejsce godne polecenia - zachwala Paulina.

Czardasz menu, ceny

Jakie dania można znaleźć w menu restauracji "Czardasz" w Gdańsku? Prezentujemy wybrane pozycje z menu oraz ceny w "Czardaszu".

- ziemniaczany placek węgierski z gulaszem cielęco-wieprzowym (26 zł)
- żeberka wieprzowe glazurowane pastą pomidorowo-paprykową (32 zł)
- grillowana złocista karkówka w węgierskiej marynacie (28 zł)

Wśród dań polecanych przez Magdę Gessler w menu w "Czardaszu" znalazły się m.in.:
- bogracz - gęsta węgierska zupa cielęco-wieprzowa (19 zł)
- pierś kacza z marmoladą z czerwonej papryki i duszonymi w tokaju morelami (34 zł)
- wątróbka cielęca z plastrami wędzonej słoniny i karmelizowaną cebulą (26 zł)

Czardasz online

Odcinek Kuchennych rewolucji przeprowadzonych w restauracji "Czardasz" w Gdańsku można oglądać online w internecie na player.pl.

Kuchenne rewolucje: "Czardasz" Gdańsk online

Zobaczcie także inną restaurację, która będzie bohaterem nowego sezonu Kuchennych rewolucji Magdy Gessler:

Właściciele Białej Karczmy, która właśnie przeszła Kuchenne rewolucje, pochwalili się na Facebooku metamorfozą wnętrza i nowym menu wprowadzonym przez Magdę Gessler. Zobaczcie, jak wygląda Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach!Wideo: Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomiiźródło: przeAmbitni.pl/x-news

Odmieniona Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach" [zdjęcia]

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska