https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach". "Ceny z kosmosu" [opinie, zdjęcia]

mz
Jak wygląda Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach? Co jest w menu, jakie są ceny w Białej Karczmie? Poznajcie opinie gości.
Jak wygląda Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach? Co jest w menu, jakie są ceny w Białej Karczmie? Poznajcie opinie gości. www.facebook.com/BialaKarczmaGrudziadz
Biała Karczma działa już kilkanaście dni, odkąd Magda Gessler zakończyła przeprowadzanie kuchennych rewolucji. Jak zmiany oceniają goście? Poznajcie opinie o Białej Karczmie, zobaczcie menu oraz ceny.

Od poniedziałku, 2.10, Magda Gessler przeprowadzała rewolucję w restauracji Biała Karczma w podgrudziądzkim Michalu. Jak sobie radzi? Czy właściciele wzięli sobie do serca rady Magdy Gessler?

Biała Karczma opinie

Postanowiliśmy sprawdzić, jakie są opinie o restauracji Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach. W internecie można znaleźć bardzo podzielone zdania, szczególnie na temat wystroju lokalu. Niektórzy uważają, że po metamorfozie restauracja straciła swój klimat, jest zbyt kolorowa, co nie pasuje do jej wnętrza. Inni z kolei uważają, że dobrze, że wnętrze nabrało trochę kolorów, nie wydaje się przez to takim poważnym miejscem.

Internauci sprzeczają się też co do cen dań, które znalazły się w menu. Pojawiają się głosy, że menu jest zbyt drogie, jak na Grudziądz, że niewiele osób będzie mogło sobie pozwolić na obiad w Białej Karczmie. Z drugiej strony, należy zwrócić uwagę na fakt, że w menu Białej Karczmy po "Kuchennych rewolucjach" znalazły się potrawy z dziczyzny, która jest dużo droższa w zakupie niż wieprzowina czy drób. A dla osób, dla których dziczyzna jest za droga w menu znalazł się np. schabowy za 22 zł. Czy rzeczywiście w Białej Karczmie jest więc tak drogo? A może potrawy warte są swojej ceny? Ocenę pozostawiamy gościom, którzy wybiorą się do restauracji i spróbują serwowanych dań.

Poniżej prezentujemy wybrane opinie na temat Białej Karczmy po "Kuchennych rewolucjach" Magdy Gessler (pisownia oryginalna, opinie nie zawsze są zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Jedzenie jest smaczne, ładnie podane i nie stereotypowe. Polecam! Warto się pojawić i spróbować! - zachwala Marzena.

- Uwazam,ze poprzedni wystroj pasowal bardziej,ale to jest tylko moje skromne zdanie.Zbyt duzo wzorow i kolorow - ocenia Janina.

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

- Bylam widzalam jadlam jest ok - komentuje Maria.

- Przy takich cenach (na Grudziądz) to i niestety wizerunek Magdy Gessler nie pomoże się utrzymać. Potencjalny klient odwiedzi Was z ciekawości, później przy większej okazji, ale myślę że codzienność jednak przegra walkę z takimi cenami - uważa Ewelina.

- Ceny z kosmosu przy takich cenach Nie utrzymają się - uważa Gabriela.

Biała Karczma - jak wygląda po Kuchennych rewolucjach?

Jesteście ciekawi, jakie zmiany w wystroju Białej Karczmy wprowadziła Magda Gessler? Co się zmieniło w wystroju lokalu, jak wygląda Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach? Zobaczcie zdjęcia, które zostały opublikowane na facebookowym profilu Białej Karczmy:

Właściciele Białej Karczmy, która właśnie przeszła Kuchenne rewolucje, pochwalili się na Facebooku metamorfozą wnętrza i nowym menu wprowadzonym przez Magdę Gessler. Zobaczcie, jak wygląda Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach!Wideo: Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomiiźródło: przeAmbitni.pl/x-news

Odmieniona Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach" [zdjęcia]

Biała Karczma menu, ceny

Magda Gessler podczas Kuchennych rewolucji odmieniła także menu Białej Karczmy. Co poleca restauratorka? Jak wygląda menu wprowadzone przez Magdę Gessler? Zobaczcie, co można zjeść w Białej Karczmie i jakie są ceny po Kuchennych rewolucjach:

Menu Magdy Gessler:
Carpaccio z piersi gęsiej na musie z wątróbek gęsich w towarzystwie borowików marynowanych i żurawiny - 25 zł
Zupa rybna z grzybami leśnymi, faworek rybny - 16 zł
Comber z jelenia kładziony na sosie grzybowym z kluskami ziemniaczanymi, okraszone wędzoną słoniną - 39 zł
Naleśniki z fjutem*, czekoladą i bitą śmietaną w towarzystwie orzechów włoskich - 15 zł

*Fjut to syrop z buraka cukrowego, znany na Kujawach i Pomorzu.

Co jeszcze znalazło się w menu Białej Karczmy? Na kiedy zaplanowano emisję tego odcinka "Kuchennych rewolucji"? Czytaj na następnej stronie >>>
W Białej Karczmie zjeść można także m.in.: zająca w sosie śmietanowym (39 zł), pieczeń z sarny w sosie własnym (39 zł), zraz wołowy (34 zł), czy pasztet z dziczyzny z borówką (22 zł).

Kuchenne rewolucje: Biała Karczma emisja odcinka

Kiedy będziemy mogli zobaczyć w telewizji, jak przebiegały Kuchenne rewolucje w Białej Karczmie pod Grudziądzem? Dla niecierpliwych i ciekawskich mamy dobrą wiadomość: emisja odcinka kręconego w Białej Karczmie pod Grudziądzem planowana jest na początek grudnia.

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Komentarze 25

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

N
Nor

Ceny są często dosc wysokie po rewolucjach. Mnie też nie podoba się, że do większosci lokali w Polsce wchodzi się metalowymi, tandetnymi drzwiami lub z pcv. Przecież zwłaszcza w strarych domach drzwi można zakonserwować i uszczelnić a przynajmniej cieszą oko takie stare drzwi. Nie dbamy w Polsce o stare obiekty. Na Kujawach i Pomorzu mamy trochę zabytków, które mogłyby być zaadaptowane na restaurację, zajazdy. Niestety niszczeją. Również cenne szachulcowe domy jak i z cegły i drewna. Np. zaniedbane one są wzdłuż drogi nr. 10 czy 80, ale i niestety na przedmiesciach i w samym Toruniu czy Bydgoszczy (np.Szwalbego). Nie umiemy w Polsce dbać o zabytkową architekturę.

M
Marianna

Ona rozumny, po stradala,, co to nie ona,,, uważa, ludzi za, jakiś nieukow,,,,,, pyskata,,, sama płaci grosze, za pracę,,,,,,

S
Szef kuchni
Byłem gościem na kuchni pani Gessler, przez kilka dni miałem nie przyjemność oglądać pracę restauracji. Panował ogólny rozgardiasz, pracownicy ściągnięci z całej Polski, pani Gessler zamiast pomagać kucharzą nieustanie ich strofowała. Standard lokalu utrzymywali jedynie szefowie kuchni, oni układali menu, dbali o gości. Pani Gessler mimo że zakłada biały fartuch, nigdy nie powinna nikogo uczyć. Jako szef kuchni wygonił bym ją z kuchni za rozpuszczone włosy i za nieprawidłowe próbowanie dań. Jaki kucharz wkłada do potrawy łyżkę którą przed chwilą miał w ustach.
A
Antonina

Czego można się spodziewać po takiej rozkudłanej i chamskiej babie ?

J
Ja
Kudlata zarozumiala paniusia. A w rezultacie bezczelna i chamska.
j
john
Zapraszam.
j
john
A pozatym nudzi mie ten strach na wroble.
G
Gość
W dniu 19.10.2017 o 19:26, All napisał:

Niech lepiej powiedzą ile lokali padło po tym tvnowskim gniocie

Ciekawe co ona studiowała,  gotowanie wody czy obieranie ziemniaków ?.

G
Gość

eh jak to

P
Polak prawdziwy

Zasada nr. 1. Nie jadam w knajpach, które poleca kocmołuch. 

W
Wanda

Ratunku. Otwieram szafę a tu Gessler, otwieram lodówkę a tu Gessler itp. Dajcie spokój z tą panią bo to już nie tylko jest nudne ale przerażające. Czy nie ma w Polsce więcej ludzi którzy znają się na gotowaniu? Ta arogancka pani opanowała telewizję. W jej restauracjach jest tak sobie. Zacznijcie promować zrównoważonych zdolnych kucharzy i nie epatujcie nas tą paniusią. Jej pomysły a szczególnie nazewnictwo restauracji budzi kontrowersje. Gotowanie nie jest złe ale bez przesady jest wielu lepszych od niej. Dość już rządów tej pani bo wygląda na to, że Polska kuchnia tylko Gessler stoi.

u
usa

najgorsza gafe co widzialem u gessler to jak do miesa do hamburgerow dodawala cebuke ,:)))) ona ma cos z deklem i nie jadla chyba prawdziwego hamburgera ,

g
greg

 Tydzień temu byłem na przyjęciu w TYM lokalu-porażka. Jedzenie zimne, a o smaku lepiej zapomnieć. Jedyne słowo jakie ciśnie się na usta to dramat.

g
greg

 Tydzień temu byłem na przyjęciu w TYM lokalu-porażka. Jedzenie zimne, a o smaku lepiej zapomnieć. Jedyne słowo jakie ciśnie się na usta to dramat.

j
jad wasze

To tej tylko reklama dla osoby właściwego pochodzenia przez takową tez "firmę ".
 

Co do zdolności kulinarnych mam poważne wątpliwości

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska